Најновије

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР: Увек сте били сметња светским силама, зато што нећете да се покорите! Србија је колевка цивилизације! (ВИДЕО)

Ово предавање је прича о народу који држи у једној кеси све остале кесе, који има кутијицу од еурокрема, који је увек сметао центрима моћи јер је одбијао да уђе у шаблоне, да се покори! Ово је љубавна прича о том народу и како сам се у њега заљубио, каже др Горан Шарић, млади хрватски теолог и историчар који је добијао претње смрћу само због тога што се дружио са Србима не верујући загребачкој пропаганди против српског народа која је обележила његово детињство.

Др Горан Шарић (Фото: Јутјуб)

Мој град у ком сам се родио и где живим... Ево овде у овим зградама живело је и до трећина Срба... С њима сам растао, с њима сам играо ногомет и тренирао бокс, то су ми биле прве љубави, први пријатељи, знао сам да нису такви... Нисам пристао на пропаганду, знао сам да нисте такви - рекао је др Шарић на предавању својевремено одржаном на Машинцу на којем је запалио масу која га је поздравила овацијама.

Једини сте народ који је само у 20. веку ратовао са пет највећих сила  - додао је он. 

- Богу хвала, имао сам прилику да учим школе, да уђем у архиве и читав сам живот посветио истини о Србима - казао је др Шарић додајући да се посветио миру и помирењу и тези да ако нисмо браћа да барем да више не ратујемо.

У својим предавањима тврди да је овај наш простор, а пре свега Србија, колевка светске цивилизације, старије од Египта и фараона, као и да је винчанско писмо најстарије на свету!

Др Шарић у току својих предавања често воли да се осврне и на лепоту Српкиња!

Сазнајте ОВДЕ о тенковима из региона!

Извор: Курир

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА