Најновије

МИЛОВ МОНТЕНЕГРО И УСТАШЕ ПРОДУБЉУЈУ ОДНОСЕ, СВЕ НА ШТЕТУ СРБА: "Поносни смо на заједничко историјско наслеђе Црне Горе и Хрватске"!

На састанку актуелног председника Црне Горе и министра спољних и европских послова Хрватске Горданом Грлићем Радманом, који се догодио у петак, Мило Ђукановић је изјавио да је задовољан интезивном пажњом коју Хрватска поклања Црној Гори на путу ка ЕУ, али и обостраном дипломатском сарадњом ове две земље.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik. me/ Правда)

У саопштењу које је послато Танјугу, Ђукановић је подвукао и значај, како је речено – заједничког историјског наслеђа Црне Горе и Хрватске.

„Нема мира, стабилности и напретка региона без интеграције у Европску унију. Црна Гора има непоколебљиву визију да одигра улогу доброг примера и буде промотер европских вредности у региону, уз још већу одлучност и посвећеност реформама”, рекао је Ђукановић.

С друге стране, шеф хрватске дипломатије је, преносећи поздраве премијера Пленковића, изјавио следеће:

„Свака земља мора показати да заслужује епитет стабилизатора ако жели пут у Европску унију, а Црна Гора је доказала да је на том путу. Хрватска је пријатељ Црне Горе у НАТО и заговорник њене европске идеје, а Хрватска заједница у Црној Гори док негује и чува свој хрватски идентитет остаје лојална држави Црној Гори“.

Како Вучић припрема издају Косова, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА