Најновије

РУСКА ОПРЕМА И СИРИЈСКИ БОРЦИ У СМРТОНОСНА КОМБИНАЦИЈА: Уз помоћ авиона које су добили од Путина, Асадова војска је незаустављивa!

Сиријске арапске ваздушне снаге (СиААФ) у суботу су започеле снажне ударе на џихадистичке базе у близини турске границе.

МиГ 29 (Фото: mil.ru)

Према теренском извештају са северозапада Сирије, сиријске ваздухопловне снаге снажно су циљале базе и насипе који припадају Хаџат Тахрир Ал-Шаму (ХТШ) и Туркестанској исламској странци (ТИП) у западном Алепу.

Ваздушни напади наводно су се проширили на Идлиб и Хаму, где су ратни авиони циљали џихадистичке ровове и скровишта у подручјима као што су Џабал Ал-Завија и равница Ал-Гхаб.

Упркос присуству турских система противваздушне одбране у близини града Идлиба, сиријске ваздухопловне снаге су извеле ове ваздушне нападе без икаквог отпора.

Откако су од Министарства одбране Русије примили нову серију авиона МиГ-29, сиријске ваздухопловне снаге појачале су своје нападе против џихадистичких снага у Идлибу, Алепу, Латакији и Хами.

Поред примања ових летелица, Сиријска арапска војска (САА) набавила је и нову серију тенкова и оклопних возила од Министарства одбране Русије. Ове последње испоруке руског Министарства одбране стижу у време када се сиријска војска припрема за почетак новог напада унутар Идлиба.

Кина има новог и веома моћног непријатеља! Више о томе ОВДЕ.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА