Најновије

ИСПОВЕСТ ЧЛАНА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ КОЈА ЈЕ УЗБУРКАЛА СВЕТ: Регрутовали ме британски обавештајци! У интересу Запада је сукоб у Сирији!

Борац бивше Исламске Државе (ИД) тврдио је да га је британска обавјештајна служба регрутовала за прикупљање информација о руским војним постројењима у Сирији, јавила је новинска агенција Тасс.

Исламска Држава (Фото: Јутјуб)

У разговору са руским новинарима, он је рекао да га је регрутовао након што је одлучио да се врати у Палмиру.

„Британци су за то сазнали преко посредника и рекли: Ви ћете радити као шпијун. Ми ћемо вам помоћи. Идите до Палмире, ми ћемо вам дати новац и телефоне и обезбедити вам све што требате. Задатак је фотографисање важних локација сиријске обавештајне службе и тамошње руске и сиријске војске. Морао сам те слике послати преко интернета“, тврдио је.

Бивши борац ИД-а признао је да се срео са британским обавештајцима у области Ал-Танф на сиријској граници са Јорданом, где је смештена америчка војна база.

Изјавио је да је тамо побегао из Палмире, истичући да је тада био у редовима Исламске Државе.

Сауд је рекао да Британци указују на њихову потребу за информацијама о "важним руским локацијама у Сирији", посебно о томе како их штите, како би касније било могуће извршити терористичке операције против њих.

Према његовим речима, Британци су одредили бившег водича из Палмире, који је познавао неколико језика, да преузме вођење групе шпијунаже. Изјавио је да је радио пре рата, у интересу чишћења Палмире.

Британске власти нису коментарисале ове наводе борца ИД-а.

Америка гомила трупе близу западне границе Русије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА