Најновије

Зашто Вучић неће решење за Косово повољно и за Србе и за Албанце?

Новинар и аналитичар Цвијетин Миливојевић гостујући у емисији “Скенирање” у продукцији ХелмКаста казао је да постоји решење за косовски проблем које би задовољило и српску и албанску страну.

Новинар и аналитичар Цвијетин Миливојевић (Фото: ХелмКаст)

“Компромис подразумева да сви нешто добију и сви нешто изгубе. Пример одрживог компромиса је Дејтонски споразум, који траје 25 година. Неки такав сличан споразум решио би и питање Косова , односно Срба и Албанаца на Косову”, оценио је Миливојевић. 

Миливојевић је истакао да је занимљиво да свима смета „радикални Аљбим Курти који није окрвавио руке у рату, али да српске власти далеко радије преговарају са људима које су звали ратним злочинцима Тачијем и Харадинајем“.

„То отвара простор за сумњу да ту постоји одређена врста договора. Сама порука Мирослава Лајчака да би требало формирати такозвани косовски парламент и пре избора у Србији говори јасно у прилог томе да представници ЕУ из само њима знаних разлога не доводе у питање исход и победника избора у Србији 21. јуна. Чак не дају ни минимум оне демократске могућности да би неко други од ученика на изборима могао да победи и да би власт могла да буде промењена“, казао је Миливојевић.

Он је оценио да то „јасно показује на коју карту играју европски и амерички званичници“.

„Занимљиво је да власт већ осам година у Србији тражи савезнике у земљама које су признале независност лажне државе и у својим окупаторима, а овде када говорим о окупаторима мислим на САД, а не окреће се земљама које нису признале Косово и у којима има стварне савезнике. Све то има за последицу стање које имамо данас. Вучићу се диже коса на глави на помен политике „замрзнутог конфликта“, а у суштини ако погледате он баш води такву политику свих ових осам година куповином времена“, истакао је Миливојевић.

Он је оценио да се Србија од 3. јуна налази у неуставном стању, а да ће после избора 21. добити „октроисани парламент“.

Аутор и водитељ емисије Оливера Миливојчевић.

Власт у Србији угрожава демократију и блокира медије! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА