Најновије

НОВАК ЖЕСТОКО ОДГОВОРИО ДОКТОРУ КОНУ: Зашто ја не могу да кажем шта мислим о вакцинама? (ВИДЕО)

Медији су осудили Новака Ђоковића због интервјуа за време коронавируса, док је у Србији доктор Предраг Кон оштро реаговао на његову изјаву да није сигуран да ли би прихватио да се вакцинише...

Предраг Кон и Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб/Правда)

- Знао сам да ће то да произведе реакције, позитивне и негативне. Како ја на све то реагујем? Не могу да кажем да ме не дотиче, сигурно да ме дотиче када људи осуђују и критикују да користим платформу за ширење псеудонауке, негативних информација, које могу да утичу на здравље неког човека. То су озбиљне ствари, улажење у питање живота и здравља једног човека. Ја сам се трудио све време да будем домаћин, неко ко ради интервју и поставља питања у вези са струком у којој је та особа - истакао је Новак.

- Надовезивао сам се и давао личне примере, свестан сам да шта год кажем и урадим, не могу да задовољим све. Није ми циљ то, желим да једну ствар кажем, трудим се да никад не нападам личности и не осуђујем никог. Трудим се да дајем конструктивне ствари, око исхране, свега осталог, здравља, успеха, окружења... Постоји убеђење и усиљени кодекс понашања и очекивања од спортисте, да не говориш ништа осим тога што радиш.

Епидемиолог Кон слао је поруке Новаку "да му се не меша у тенис", па је због тога и "замолио" Ђоковића да не коментарише вакцинисање.

- Тај приступ томе да стручне особе могу да причају о теми, ја разумем у једној перспективи. Ја разумем, он је учио нешто и нормално је да прича о томе, али зашто ја не могу да кажем своје мишљење? На мени је како ћу да кажем, а ја се увек трудим да то презентујем на начин где ћу себе да осигурам. Не кажем "овако мора да буде, ово морате да пијете, једете". Моје искуство и виђење, и ако људи нађу нешто корисно, супер. Нисам свестан свега, не пратим све, али има и људи и медијских кућа које направе причу о мени која је континуирана, као рубрика. Жао ми је због тога, видим да се извлаче ствари из контекста, продукцијски се ради, уместо да се погледа читава форма и жеља, намера иза тога.

- Ја осећам да радим ствари јер их осећам. Ако неком смета, ако се увредио, ево ја се јавно извињавам. Није ми намера да увредим, али ја желим ту платформу да искористим, да пренесем своје искуство и нешто што сам чуо и научио. Просто, зашто да не поделим, ако сматрам да може да користи - нагласио је Ђоковић.

Терористи покушали да заузму град па претрпели огромне губитке! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА