Најновије

ДЕРБИ БИСЕР ДР КИСИЋ: Није било ризично, људи су куповали карте онлајн! (ВИДЕО)

Вечити дерби и присуство публике на тој утакмици није се показало као високоризично, јер су се карте продавале онлајн - изјавила је епидемиолог и члан Кризног штаба, др Дарија Кисић Тепавчевић, која очигледно није имала у виду или није желела да види да људи на утакмицама не обољевају само уколико стоје у редовима за карте, већ и док стоје и навијају једни поред других.

Др Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

Др Кисић, која међу бројним испадима остала упамћена и по томе како излазак на изборе није ништа опаснији него одлазак у продавницу, да би након тога кривила младе и ноћне клубове, у неколико наврата је истакла да је утакмица полуфинала Купа између Партизана и Црвене звезде 10. јуна није била ризична и да вирус није могао лако да се пренесе.

Она је тај став поновила у гостовању у емисији Хит твит на ТВ Пинк, с тим што је овог пута отишла корак даље.

- Видим да су многи осудили дерби и присуство публике. То се није само по себи показало као понашање високог ризика. Карте су се углавном продавале онлајн - рекла је она и навукла гнев на друштвеним мрежама.

Из њеног излагања произилази логично питање: Да ли то значи да су људи потенцијално могли да се заразе само уколико стоје у редовима и купују карте на благајни стадиона? Да ли то значи да присуство 20.000 гледалаца који су навијали и дисали једни другим за вратом није опасно и да они не могу да се заразе уколико су карте за дерби купили онлајн путем?

О пропустима српских власти и Кризног шаба у сузбијању мера епидемије брујали су страни медији и званичници који нису могли да се начуде чињеницом да је у јеку пандемије коронавируса одиграна утакмица пред око 20.000 гледалаца.

Такође је званично установљено да су после дуела "вечитих" од вируса ковид-19 оболели и држављани Црне Горе, Хрватске и Словеније који су присуствовали утакмици у Београду 10. јуна, а од тог тренутка рапидно је растао и број заражених у Србији, с тим што је то била табу тема док нису окончани избори 21. јуна.

Након тога, званичан број заражених порастао је на више од 100, док у последњих неколико дана тај број прелази и 200.

СНС-овци већ сменили Ану Брнабић. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА