Најновије

ГЛАС АМЕРИКЕ: Бела кућа дала "зелено светло" за нови сусрет Београда и Приштине

Бела кућа дала је "зелено светло" за нови сусрет представника Београда и Приштине у блиској будућности, после отказивања састанка две делегације, који је био планиран за 27. јун у Вашингтону.

Ричард Гренел (фото: Јутјуб)

У разговору са активистима америчко-албанске заједнице, путем видео конференције, специјални представник за преговоре Београда и Приштине амбасадор Ричард Гренел је прошле недеље - према наводима Мартина Вулаја, бившег директора Албанско-америчког националног савета - јасно ставио до знања да ова прилика не треба да се пропусти.

- Изразио је фрустрацију на неки начин. Постоји тај страх да би САД могле да осете фрустрацију целим процесом, да би он сам могао да добије друга задужења, уколико процене да две стране нису спремне за споразум. Дан после видео-конференције са нашом групом, Гренел се састао са председником Трампом и тражио, а председник му је дао 'зелено светло' да настави процес, као последњу шансу, ако могу да кажем - рекао је Вулај за албански сервис Гласа Америке.

Фокус састанка, као и раније, остају економска питања, али Вулај верује да би ови разговори могли да створе нову енергију, коју он види као корак према политичком решењу.

Међутим, још није јасно да ли ће се и када састанак две стране у Белој кући одржати и шта би на њему могло да се постигне.

Специјални изасланик за дијалог Београда и Пириштине Ричард Гренел одложио је састанак у Белој кући, претходно планиран за суботу, 27. јуна, пошто га је је премијер тзв. Косова Авдулах Хоти обавестио да не долази.

Какве је услове Вучић добио од Русије? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА