Најновије

РЕСТРИКТИВНЕ МЕРЕ БИ СИГУРНО ДОНЕЛЕ БОЉЕ РЕЗУЛТАТЕ, АЛИ... Премијерка Брнабић о ситуацији са Короном!

Премијерка Ана Брнабић рекла је да се планира увођење казнене политике за непоштовање мера уведених за спречавање ширења корона вируса уколико то буде било потребно, и истовремено очекује да до тога неће доћи и апелујујући на личну одговорност.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Она је гостујући на телевизији Прва подсетила да је Влада у понедељак донела одлуку о обавезном ношењу маски у затвореним просторима, јавном градском саобраћају и местима где се окупља већи број људи на мањем простору, али је потврдила да Србија, као ниједна друга држава нема довољно инспектора који би контролисали примену ове одлуке.

Због тога је како каже, важна лична одговорност у борби против овог вируса.

Сматра да би рестриктивне мере које смо имали у марту и априлу сигурно донеле боље резултате у спречавању ширења цовида 19, али онда, како је навела, више бисмо имали економски проблем - јер више не бисмо имали економију.

- Ја сам управо завршила разговор са ММФ-ом и о ситуацији у Србији и у Европи. Нама је неопходно да економија ради колико год је могуће и зато више не желимо да уводимо онако рестриктивне мере - навела је Брнабић.

Напоменула је да је у Новом Пазару ситуација у потпуности под контролом, те да је Министарство здравља упутило додатне медицинске тимове у тај град, како би дали подршку и Тутину.

- Данас смо пребацили средства Општој болници у Новом Пазару за куповину још два додатна санитетска возила како би могла да помогне и притекне у помоћ Тутину - рекла је премијерка, наводећи да је сигурно било пропуста, али има времена да се прича о одговорности, од које нико не бежи.

Она је апеловала да се не политизује ситуација у том граду, истичући да је најмањи проблем да њој неко добацује.

- Једино је важно да се пружи адекватна нега људима у Новом Пазару или било где у Србији и да сви заједно заштитимо наше здравствене раднике - закључила је Брнабић.

Прочитајте ОВДЕ  ко то каже да је оборио изборе?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА