Најновије

АМЕРИЧКО ВОЈНО ТРЖИШТЕ ПАДА У РАСУЛО: Кинески "дух борац" надмашио Ф-35! Вашингтон полако испада из трке за наоружање!

Стручњаци очекују да ће кинески „Шенианг Ј-31“ у будућности остварити брзи напредак на међународном тржишту, а могао би и да украде светла са америчког Ф-35.

Ј-31 (Фото: Јутјуб)

Према веб страници „Национални интерес“, шеф водеће кинеске одбрамбене компаније пре неколико година похвалио се да кинески стелт ловац Ј-31 дефинитивно може оборити ловац Ф-35 Лајтнинг.

Цитирајући Лин Зуминг-а, председника кинеске ваздухопловне индустрије (АФИЦ), интервју на државној ТВ, Национални интерес је рекао да чврсто верује да ће Ј-31 успети да обори Ф-35 у борбама.

Лин је додао да ће се Ј-31 надметати са Ф-35 на глобалном тржишту, чиме ће се други стелт борац у Кини појавити као јефтина алтернатива америчким авионима пете генерације.

Овај борбени авион има за циљ да пружи напредне одбрамбене способности у подршци, ваздушним нападима и операцијама у ваздуху, које се могу користити за сузбијање противничке одбране.

Авион је дужине 16,9 метара и висине до 4,8 метара, с тежином од око 17 тона када је празан и максималном тежином полетања од 25 тона, авион може обављати мисије на средњим и малим висинама.

Ј-31 стелт борац такође може бити опремљен једним унутрашњим топом, два унутрашња одељка за наоружање у трупу и три чврсте тачке ношења на оба крила, а сваки унутрашњи одељак за оружје може да смести до две ракете.

Модел авиона изложен је на кинеској међународној изложби ваздухоплова и свемира (China Aviation Exhibition) која се одржала у Зухаиу у новембру 2012. године, а прототип Ј-31 обавио је пробни лет током авионске изложбе у Зухаиу у новембру 2014. године.

Кинески званичници су много пре преласка из Зухаи Аирсов-а почели да упоређују Ј-31 са Ф-35, указујући да се он може такмичити са америчким борцем на међународним тржиштима.

На пример, у августу 2013. године, Пиплс Деили, службени лист Комунистичке партије Кине, објавио је чланак у којем се претпоставља да „авион Ј-31 представља озбиљну претњу америчким произвођачима оружја“.

Што се тиче способности Ј-31 да гађа америчке Ф-35, већина стручњака се слаже да је прерано знати.

Да ли је Украјина ракетирала Русију, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА