Најновије

ХРВАТИ НА СТРАНИ ШИПТАРА: Ратног злочинца Тачија браниће адвокат хрватског крвника Готовине!

Председника привремених приштинских институција Хашима Тачија, који у понедељак има прво саслушање у Специјалном тужилаштву у Хагу, браниће хрватски адвокат Лука Мишетић који је раније у Хагу бранио хрватског генерала Анту Готовину.

Хашим Тачи (Фото: ks-gov.net)

Мишетић има искуства у одбрани учесника ратова из 1990-их и налази се на листи 40 акредитованих адвоката који могу представљати осумњицене, окривљене, групу жртава или било кога другог ко ужива право на правно заступање у поступцима пред Специјалним вецима у Хагу.

Након објаве да је Хашко тужилаштво подигло оптужницу против Тачија, Мишетић је написао да је Тачи био у праву када је повезао оптужницу са састанком у Белој кући где је требало да учествује у наставку дијалога с Београдом.

- Тачи је у праву. Ахилова пета у међународној правди скоро 30 година је оптужба за политичко мешање. Дакле, шта је први велики корак Специјалног тужилаштва? Откривање важних информација само да би се зауставио мирни политички процес. Лош почетак Специјалног суда - написао је Мишетић на Твитеру.

Мишетић ради за америчку адвокатску фирму са којом је Приштина имала неколико уговора током Тачијеве владе, а потом и уговоре о лобирању. 

Иста компанија има уговоре на основу којих Приштину по неколико тужби Медународног арбитражног суда, преноси Косово онлајн.

Температура расте испред Скупштине! Народ против диктатора Вучића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА