Најновије

КИМ РЕКАО "НЕ" ТРАМПУ: Способни смо да живимо под санкцијама - спрема се изненађење за председника САД

Још један самит са Сједињеним Америчким Државама није потребан и није од користи за Северну Кореју докле год Вашингтон не промени своју преговарачку позицију, изјавила је сестра севернокорејског лидера Ким Џонг-уна, Ким Јо-Џонг.

Трамп и Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Она је то саопштила преко државне КЦНА агенције, а након што је амерички председник Доналд Трамп почетком недеље изјавио да ће одржати састанак са Ким Џонг-уном уколико процени да може да буде користан, преноси Јонхап.

- Сумњам да ће се нешто попут самита Северна Кореја-САД да се догоди ове године. Ипак могућа су изненађења, у зависности од процене и одлуке двојице лидера - рекла је Кимова млађа сестра. 

Она је додала да то не значи да Северна Кореја неће спровести денуклеаризацију.

- Оно што желимо да кажемо да денуклеаризација није могућа у овом тренутку - рекла је Ким Јо-џонг и додала да до денуклеаризације може да дође једино ако неке крупне ствари САД промене.

Према њеним речима, потпуно је искључено питање укидања санкција из агенде преговора.

- Претходна тема денуклеаризација у замену за укидање санкција промењена је у тему повлачење непријатељства у замену за наставак преговора. Ми смо у потпуности способни да живимо под санкцијама - рекла је она.

Она је поновила и да САД можда и даље брину око "примања Божићног поклона" уочи председничких избора који и нису тако далеко.

Како је рекла, лична осећања које Ким Џонг-ун има према америчком председнику Доналду Трампу "несумњиво добри и чврсти", али да Север "не би требало да прилагођава своју тактику према САД зависности од односа са америчким председником.

Више о хаосу у Грчкој прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА