Најновије

СПРЕЧЕН ВЕЛИКИ НАПАД: Огласило се Министарство одбране Русије

У области насеља Нова Таволжанка у Белгородској области Русије изведен је артиљеријски напад на диверзантско-обавештајну групу из Украјине, противнички редови су разбијени, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руска војска је 4. јуна открила покушај диверзантско-обавештајне групе украјинских терориста да пређу преко реке у Новој Таволжанки, а захваљујући деловању руских снага, противници су се разбежали, наведено је у саопштењу.
Губернатор Белгородске области Русије Вјачеслав Глатков је претходно саопштио да су у току борбе против украјинске диверзантско-обавештајне групе у Новој Тавожанки.

Глатков је навео да је спреман да се састане с украјинским диверзантима на граничном прелазу „Шебекино“ ради спасавања руских заробљеника, уколико су још живи.

„Највероватније су их убили, колико год да ми је тешко да о томе говорим. Ако су живи, од 17.00 до 18.00 (по московском времену), гранични прелаз 'Шебекино'. Гарантујем безбедност“, рекао је Глатков у видео-обраћању објављеном на Телеграму.

Према његовим речима, диверзантско-обавештајне групе из Украјине су продрле у село Нова Таволжанка у Белгородској области Русије, где су у току борбе.

У недељу је на Телеграм каналу „Руског добровољачког корпуса“ (у Русији уписан у списак организација умешаних у екстремистичку делатност и тероризам) појавило обраћање Глаткову, којем је предложено да се састане с ауторима видео-записа у храму у Новој Таволжанки и да разговара с њима о ситуацији у региону. На видео-снимку су били приказани заробљеници, за које су аутори видео-записа обећали да ће их предати губернатору.
 

ГОРИ НЕБО И ЗЕМЉА: Украјинци испалили 17 НАТО граната

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА