Најновије

КОНСУЛТАЦИЈЕ СА БОРЕЉОМ И ЛАЈЧАКОМ! Вучић: Дијалог Београд-Приштина настављен, договорили смо теме за састанак у Бриселу (ФОТО)

Председник Србије Александар Вучић одржао је билатералне консултације, уочи састанка у Бриселу, са високим представником ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Ђузепом Борељом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Председник Србије Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Фотографије консултација су објављене на званичном инстаграм профилу председника “buducnostsrbijeav”.

- Дијалог под покровитељством ЕУ после двадесет месеци се наставља. Договорене су и теме за састанак у Бриселу у четвртак -саопштио је Вучић на поменутом профилу.

Вучић данас учествује на видео - конференцији Дијалог Београда и Приштине под покровитељством Европске уније, која представља увод у наставак дијалога, најављен за четвртак, 16. јула.

Видео конференцијом председава Борељ, који је поручио да је у питању наставак процеса у циљу постизања коначног свеобухватног и правнообавезујећег споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине који ће одговорити на сва отворена питања.

- Такав споразум је кључан за бољу будућност народа Косова и Србије, за њихову европску перспективу као и за стабилност и безбедност читавог региона. Све ово је такође кључно и за ЕУ - изјавио је Борељ пред почетак видео-конференције.

Шокантан интервју о Вучићевом психичком стању прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА