Најновије

Припадници 72. бригаде за специјалне операције су у стању да савладавају најтеже препреке и увек су на располагању својој земљи (ФОТО)

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас припаднике 72. бригаде за специјалне операције који изводе обуку у верању у рејону Таре. наводи се у саопштењу Министарстзва одбране Рпублике Србије.

72. бригадa за специјалне операције (Фото: mod.gov.rs)

Реч је о најзахтевнијем делу обуке, током којег припадници батаљона за специјалне операције „Грифони“ и батаљона за специјалне операције „Соколови“, на планини Тари, изводе завршни сегмент – обуку у слободном верању верачких група.

Министар Вулин истакао је да сви припадници 72. бригаде за специјалне операције пролазе веома захтевну и веома сложену обуку.
 
- Данас се обучавају у верању, користе опрему која је недавно набављена и која је у самом светском врху. Сви наши припадници специјалних бригада морају да буду опремљени баш као и њихове колеге у најразвијенијим војскама. Ни један део наше земље и ни једна способност наше војске не може да буде без пажње, без заштите и не може да буде без унапређења – нагласио је министар Вулин.


 
Према његовим речима, припадници 72. бригаде за специјалне операције су посебни људи.
 
- То су људи који су у стању да савладавају најтеже препреке, који су увек на располагању својој земљи, који су увек ту за све грађане наше земље. Онолико колико улажемо у војску, толико можемо да кажемо да имамо слободну и сигурну Србију – поручио је министар Вулин.

Говорећи о обуци, главни подофицир у 72. бригади за специјалне операције заставник Милисав Милосављевић, истакао је да данас део припадника те јединице реализује обуку у верању са тежиштем на савлађивању простора и препрека непроходног терена, на тему - слободно верање верачке групе.


 
- Наша јединиица извршава специјалне задатке, и ово је један од сегмената специфичне обуке када је реч о верању. Са припадницима јединице, током 12 дана, реализовали смо комплетне садржаје обуке у верању и данас је завршни део ове обуке, где ћемо да савладамо простор, у трајању од шест до осам сати, верањем, односно спуштањем, у тешко проходном земљишту – истакао је заставник Милосављевић.


 
Обиласку обуке присуствовао је и командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан.

Припадник МУП-а се окренуо против режима! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА