Најновије

ВУЧИЋЕВА ОСВЕТА НАД ДЕЦОМ: Омладини по 30 дана притвора због гађања јајима председникове слике! (ФОТО/ВИДЕО)

Већи број малолетника приведен је уз кривичну пријаву и притвор од 30 дана, након што су осумњичени да су на протестима у Ужицу гађали јајима и парадајзом транспарент са ликом Александра Вучића испред просторија СНС-а.

Протест у Ужицу (Фото: Јутјуб)

Братанац Невене Пантић један је од младих који су у полицијској станици задржани на 48 сати, под сумњом „насилничког понашања на јавном скупу“. Иако је стајао мирно, чак ни не пипнувши поменута јаја, против овог двадесетдвогодишњака покренут је кривични поступак.

Вучићем транспарент изгађан јајима и парадајзом (Фото: Јутјуб)

Овакав поступак полиције и кривично гоњење деце без икаквих доказа сматрам демонстрацијом силе и репресије над протестантима – каже Пантић, додајући да су снимци са скупа доказ који побија кривичну пријаву.

Са Пантић је на скупу била и њена осмогодишња ћерка, те каже, да је њен братанац планирао било какве изгреде, не би кренуо са њима.

– Никакве везе ни са јајима, ни са парадајзом, који су ових дана изгледа постали убитачно оружје, није имао – објашњава Пантић.

Њен братанац се полицији јавио сам, али судија је ипак овом младићу на саслушању притвор продужио на 30 дана због, како је наведено, могућег утицаја на остале сведоке и како не би поновио кривично дело за које се терети.

Међу приведенима, осим њеног братанца, Пантић каже да је приведена и једна петнаестогодишња девојчица којој је једва дозвољено да се брани са слободе.

Иако су многи од младих, како тврде сведоци, али и снимци са протеста, само стајали мирно и нису гађали транспарент, током наредног протеста је такође након бачених 5 до 10 јаја, незванично приведено још 3 малолетника.

Куриозитет ове ситуације је, како наводи Пантић, и то да се полиција није кретала градом у својим возилима, већ у возилу хитне помоћи.

Полиција није полицијским колима патролирала да их пронађе, већ су патролирали у колима Хитне помоћи, да случајно деца не би побегла ако виде полицијски ауто – објашњава Пантић.

Оно што је још занимљиво јесте да су инспектори били стратешки распоређени са телефонима којима су снимали скуп, а привођења су се одиграла тек наредног јутра.

– Месец дана притвора, причамо о јајима и парадајзу и причамо о банеру, ништа чак није бацано ни на човека, Ништа разбијено, нема штете никакве, али сви имају кривичне пријаве – каже у неверици тетка приведеног двадесетдвогодишњака.

Испуњење једног захтева може да сруши Вучићев режим! Више о томе ОВДЕ!

 

Извор: Директно

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА