Најновије

ЕГИПАТСКИ ГЕНЕРАЛ ИМА ТРИ ПОРУКЕ ОД КОЈИХ СЕ ТРЕСЕ ЕРДОГАН: Национална безбедност Либије део је наше националне безбедности

Шеф Комитета за одбрану и националну безбедност Египта генерал Камал Амер каже да је Египат послао три снажне поруке извођењем војних вежби "Одлучност 2020".

генерал Камал Амер

Како је рекао, прва порука је да је “Египат и његова армија способан да брани националну безбедност снажном армијом која је спремна да се избори са вишеструким изазовима”.

Друга порука, како је објаснио, да је “национална безбедност Либије део националне безбедности Египта”, а онда је објаснио везе два народа и државе.

Као трећу поруку навео је спремност Египта, да се са војним снагама и политичким руководством, суочи са сваком претњом која угрожава националну безбедност, да ће се са претњом суочити мудрошћу и визијом, а ако је неопходно и силом”.

Оваква порука генерала Амера долази у тренутку највећих тензија између Турске и Египта по питању Либије. Медији коментаришу да је она директно упућена председнику Турске Реџепу Ердогану. Председник Египта Сиси раније је рекао да је линија Сирт-Ал Јафра црвена линија коју протурске снаге у Либији, снаге тзв. Владе у Триполију, не смеју да пређу у својој офанзиви. Египат подржава Либијску националну армију генерала Калифа Хавтара.

Која је освета Русије и Сирије за напад на базу Хмејмим, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА