Најновије

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ ЗА СРБИЈУ: 351 новооболели, још 11 умрлих и 169 на респираторима

У последња 24 сата у Србији је регистрован још 351 регистрован случај позитиван на корона вируса и још 11 преминулих. Укупно је до сада у Србији забележено 19.334 случаја обољевања и 429 смртних случајева.

Корона болница у Србији (Фото: Јутјуб)

Активних случајева је у овом тренутку 4.858, а стопа смртности износи 2,22 одсто.

Од јуче до данас тестирано је 8.392 људи, а укупно од марта 515.395.

У овом тренутку је 4.667 хоспитализованих пацијената, од којих је 169 на респираторима.

Заменица директора Института за јавно здравље Србије „Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да немају у овом тренутку податке о старосној структури и подсетила да су већ причали о недостацима актуелне базе података и о потреби да се она побољша у најскоријем року.

Она је додала је у последњих месец дана много више хоспитализованих особа припада млађој старосној доби.

„Највећи број особа у болницама је у узрасној групи од 30 до 39 година. Следе они од 40 до 49 година који чине 20 одсто хоспитализованих, а исто толико и оних од 20 до 29 година. Видимо, дакле, да 65 одсто свих хоспитализованих припада групи од 20 до 49 година. Од укупног броја на болничком лечењу деца до девет година чине 2,3 одсто, а деца од 10 до 19 година 4,4 одсто“, навела је Кисић Тепавчевић.

Бобан Милисављевић, специјални изасланик министар здравља за Нови Пазар, Тутин и Сјеницу, навео да је ситуација у том региону под контролом, иако је и даље доста сложена.

„У овом тренутку имао довољан број слободних места за пријем евентуалних нових пацијената. Што се тиче опреме, болница у Новом пазар је технички опремљенија у односу на многе болнице у Београду и другим градовима Србије,

Кризни штаб за заштиту здравља становништва од корона вируса донео је данас нове мере за спречавање ширења корона вируса, према којима су у целој Србији забрањена окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од десет људи.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоје разговори са једном земљом која је завршила вакцину против корона вируса и која је већ даје, а не само тестира, угроженом становништву у својој земљи и посебно одабраној популацији, и да очекује да ће Србија пре краја године имати ту вакцину.

Јутрос је испред Института Торлак у Београду снимљен велики број људи у реду за тестирање.

Да ли смо пред пуцањем, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Данас

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА