Најновије

СНАЖНА ПОРУКА СТИГЛА ИЗ МОСКВЕ: У њој се помиње Косово!

Никакви покушаји и пропаганда појединаца, ма којој политичкој опцији припадали, а чега смо сведоци ових дана, неће успети да покваре пријатељство Србије и Русије, јер је српски народ прозрео њихове намере, каже министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко (Фото: Јутјуб)

То је саопштено из кабинета министра за иновације и технолошки развој, после састанка Поповића и амбасадора Русије у Србији Александра Боцан-Харченка.

Поповић и руски амбасадор су данас у Београду разговарали и потврдили спремност две земље да развијају још чвршћу економску сарадњу у будућности.

Криза изазвана корона вирусом, каже Поповић, утицаће на промену стања у економији у целом свету, што још више упућује Србију и Русију на развој најближе могуће економске сарадње.

Поповић је рекао да је Србија једина земља на свету која може да извози у Русију и земље Евроазије без царина и да је то тржиште од више од 200 милиона људи.

"Залагаћу се да више промовишемо ту могућност нашим привредницима у будућности. Многе европске земље, као што су Немачка, Италија, Француска, Аустрија, упркос санкцијама ЕУ према Русији, чине све да буду што присутније на руском тржишту. Томе треба да тежи и Србија", рекао је Поповић.

Он је позвао руске компаније да још више улажу у Србији, која је, како наводи министар, лидер у привлачењу инвестиција у целој Европи.

"Верујем да ће се тај тренд наставити и у наредним годинама, јер Србија пружа бројне погодности за стране инвеститоре, градимо аутопутеве и регионалну путну мрежу, имамо одличне инжењере и техничке кадрове, као резултат програма дуалног образовања. За руске компаније је Србија посебно интересантна, јер не постоје царине за извоз робе на тржиште Европске уније", рекао је Поповић.

То је, истакао је министар, шанса за Србију, али и за Русију.

Поповић је изразио задовољство због одличних политичких односа две земље, које је потврђено присуством председника Србије Александра Вучића на паради у Москви поводом обележавања 75. годишњице великог празника Дана победе.

"Захваљујући председнику Вучићу и председнику Путину, односи две земље најбољи су у новијој историји и очекујем да ти односи у будућности само јачају. То је оно што жели народ Србије", рекао је Поповић.

Амбасадор Русије у Србији изразио је задовољство одличним политичким и економским односима две земље и навео да је Русија посвећена јачању сарадње у свим гранама привреде.

Поповић је захвалио амбасадору Боцан-Харченку на принципијелној подршци коју Русија пружа Србији у очувању територијалног интегритета и суверенитета по питању Косова и ставу да је компромис за Косово могуће постићи само у оквиру Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Како је Вучић понизио своје сараднике, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА