Најновије

СВЕ ВИШЕ ЈЕ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ ЉУДИ СА ТЕЖИМ ФОРМАМА БОЛЕСТИ! Кисић Тепавчевић: Ситуација је нестабилна, нове мере стижу у...

На седници Кризног штаба донете су нове мере у борби против коронавируса. Маске су обавезне у затвореном и отвореном простору за више од 10 особа на територији целе Републике Србије. За време боравка на јавним местима мора постојати дистанца од један и по метар, тј. минимум 4 метара квадратих по особи. Заменица директора "Батута" др Дарија Кисић Тепавчевић каже за РТС да је ситуација и даље итекако нестабилна и да мере морају да предузимају сви како би се у наредном периоду видело побољшање

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

Др Дарија Кисић Тепавчевић рекла је после седнице Кризног штаба да су оште превентивне мере сада проширене на територију читаве земље.

"Ради се о забрани организованог окупљања више од десет људи и на отвореном и у затвореном. Мора да се држи дистанца од најмање једног и по метра. Обавезно је ношење маски у затвореним просторима. Ношење маски је на отвореном просторима на нивоу препоруке, али ако не можете да обезбедите дистанцу од један и по метар онда је обавезно ношење маски. Ако чекате у редовима испред банки, пошти, или на аутобуским станицама. У тој ситуацији је обавезно ношење маски и на отвореном", истакла је Кисић Тепавчевићева.

Према њеним речима, приметило се преливање становништва у делове земље где нису биле на снази мере, па су организована славља.

Наводи да су у укупној структури свих лабораторијски протврђених случајева и даље доминантни они са блажим симптомима и асимптоматски случајеви.

"Међутим, имамо више људи који се хоспитализује, више оних са тежим формама болести. Највише су заступљени они који су се највише излагали, млађи и млађе одрасле особе", указује Кисић Тепавчевићева.

Додаје да подаци јасно показују да је ситуација и даље итекако нестабилна.

"Зато морамо све мере сви заједно да предузимамо, да бисмо видели у наредном периоду побољшање", закључила је Кисић Тепавчевићева.

Да ли смо пред пуцањем, сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА