Најновије

ХЛАДАН ТУШ ЗА НАТО: Руски системи С-500 су 20 година испред конкуренције

Војни стручњак Јуриј Kнутов објаснио какве све могућности поседује најновији противавионски ракетни систем Прометеј.

Илустрација (Фото: РИА/ Правда)

Руски ракетни систем противваздушне одбране С-500 далеко је испред својих западних конкурената, 15-20 година испред најбољег од њих.

Не само да се авиони са стелт технологијом не могу сакрити од овог комплекса, већ он може и уништити циљеве на удаљености од 600 км. На тај начин комплекс може да обезбеди заштиту од свемирских објеката.

Јуриј Kнутов се сагласио да је С-500 способан да уништи метеорите. Међутим, права сврха овог система је потпуно другачија.

Због својих јединствених карактеристика, за систем Прометеј пресрести све врсте аеродинамичких циљева не преставља никакав проблем: авионе, беспилотне летелице и крстареће ракете.

„Такође може да погоди балистичке циљеве – интерконтиненталне балистичке ракете, балистичке ракете средњег домета. А најважнија ствар коју још ниједан комплекс на свету не може да учини јесте да погоди хиперсоничне циљеве“, нагласио је експерт.

До данас, ниједан други комплекс на свету не може се похвалити таквом могућношћу. Штавише, страни системи нису ни у стању да открију хиперсоничне ракете на сопственим радарима.

Систем противваздушне одбране С-500 није само способан да реши овај проблем, већ може деловати и као централна структура која координира рад других инсталација и формира јединствену мрежу. Таква структура може да делује као својеврсни хиперзвучни кишобран Русије.

Русија спрема оружје које разара све пред собом брзином светлости! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА