Најновије

ЛАВРОВ ЗАГРМЕО КАО НИКАД: НАТО авиони преносе чудан товар из Авганистана

Русија инсистира на томе да се испитају извештаји о могуц́ој употреби НАТО авиона за промет дроге из Авганистана, изјавио је у петак министар спољних послова Сергеј Лавров за руску медијску агенцију Тасс.

Лавров (Фото: mid.ru)

„Ми и даље добијамо извештаје, укључујући и преко масовних медија, да је кријумчарење опијата организовано из Авганистана у друге земље, укључујући Европу, уз употребу војних авиона НАТО коалиције – рекао је он током међународног онлајн форума “Primakov Readings”.

„Не можемо 100% да потврдимо ове извештаје, али добијамо их пречесто да бисмо их игнорисали. Ако су се војни авиони користили над Авганистаном, они могу бити само НАТО-ове летелице, а такве летове су могле да обављају само војска или специјалне службе. Наравно, такве информације треба да се истраже, пре свега у Сједињеним Државама“, нагласио је Лавров.

Према руском дипломати, истрага је потребна и у земљама НАТО чланица.

„Посматрајући апсолутно поуздане чињенице, можемо рећи да је током 20 година присуства Америке и коалиције у Авганистану трансфер дроге из те земље вишеструко порастао. Ни САД, ни остале чланице коалиције нису предузеле озбиљне мере да зауставе производњу опијата у Авганистану“, додао је Лавров.

Командант ратног ваздухопловства открио каквим ловцима располаже Русија! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs/ ТАСС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА