Најновије

"СВЕ СУ ТО БРИТАНСКЕ ЛАЖИ!": Песков одворорио на оптужбе па посла снажну поруку!

Портпарол Кремља Дмитриј Песков одбацио је данас као неосноване оптужбе Велике Британије да се Русија мешала у парламентарне изборе у Великој Британији у децембру 2019. године и да руске обавештајне службе стоје иза прикупљања информација о вакцини за Ковид-19.

Дмитриј Песков (Фото: ria.ru)

- Немамо информације о томе ко је могао да хакује британске фармацеутске компаније и истраживачке центре, али можемо једно да кажемо: Русија нема никакве везе са тим покушајима. Не толеришемо ни такве наводе, нити још једну оптужбу о руском мешању у изборе 2019. године - навео је Песков.

Петходно је британски министар спољних послова Доминик Раб оптужио данас Русију да је покушала да се меша у изборе у тој земљи 2019. године.

Раб тврди да је Русија незаконито прикупила осетљива документа, која су повезана са планираним споразумом о слободној трговини са САД, и објавила их на друштвеним медијима.

Такође, британски Национални центар за сајбер безбедност (НЦСБ) тврди да хакери које подржава Русија покушавају да украду истраживања о вакцини и начину лечења за Ковид-19 из академских и фармацеутских институција широм света.

У координисаном саопштењу Велике Британије, САД и Канаде за хакерске нападе оптужује се група АПТ29, позната и под називом "Цозy Беар", за коју се тврди да скоро сигурно делује у оквиру руских обавештајних служби.

Кавказ постаје центар сукоба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА