Најновије

ДОК ПРЕДСЕДНИК ЛАЖЕ, ГРАЂАНИ МУ ПОРУЧУЈУ: "Поштовани председниче, нашем здравству дајемо помен"

Мој тата има 78 година и тешку анемију. Оперисао је два рака: грло пре 30 година и дебело црево просле године. Има унутрашње крварење и поред четири дозе крви у последње четири недеље ккс му се не поправља. Неопходна му је крв да би могао да функционише - пожалила се једна грађанка на свом Твитер налогу.

Болница (Фото: Pixabay)

Како је навела, у Дому здравља су му дали упут за Институт за трансфузију крви, а нису знали да Институт то не ради од јануара.

- Институт каже идите у Драгише Мишовић. Они су, гле чуда, ковид болница. Некако, дају му крв на ВМА. Али, од јутрос ни они више не дају крв. Кажу, идите у Ургентни. У Ургентном кажу - ми не дајемо крв. Све стажиста до стажисте који кад им кажем да има хемоглобин 67 кажу - па шта, имао сам и ја 80??!!?? Све до сада смо га лечили приватно и сви су рекли да је животно угрожен, али у Ургентном то не мисле - написала је она.


Према њеним речима, хематолог из Ургентног позвао је директора Клиничког центра, јер они нису једини случај!


- Договорено је да ниједна клиника која није ковид не даје крв тешким болесницима. Онколошки пацијент који нема штитну жлезду и има стому, изузетно слаб и нервозан, а сестра ме пита зашто он хистерише. Па како да не пожелим да јој је*** милосну мајку - очајна је ова твитерашица.


- И сад чујем, наш драги председник каже здравство функционише, само дођете и све ће бити решено. Не бих рекла, поштовани председниче да наше здравство функционише, већ да му дајемо помен. Да је тоталан колапс и расуло. Озбиљне пацијенте лече стажисти који не знају ништа - навела је она.


Како каже, на крају су им изашли у сусрет да њен отац данас добије крв.


- Хеј, изашли у сусрет и то захваљујући двојици дивних професора. За сваки следећи пут сви слежу раменима и кажу "сналазите се". Тужније не може бити. Али, нема предаје - рекла је она.

Потресну поруку медицинске сестре државном врху прочитајте ОВДЕ!

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА