Најновије

ПУТИНОВ НАЈХРАБРИЈИ ПОТЕЗ: Странци никад лакше до руског пасоша! Највећа земља света има стратешке планове (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин потписао је у уторак дуго очекивани закон којим се поједноставио поступак тако да странци могу добити руско држављанство, јер та земља жели привући до 10 милиона миграната до 2025. године.

Илустрација (Фото: РИА/ Правда)

Према новим правилима, одређене групе странаца сада могу постати Руси на много једноставнији начин. Страни држављани који имају руског родитеља, који су ожењени Русом или имају дете са руским држављанином, сада могу брзо и сами да добију пасош. Стицање руског држављанства такође је намењено странцима са пребивалиштем у земљи.

У априлу је руски парламент усвојио револуционарни закон који је дозволио странцима да постану руски држављани, а да се не одричу постојећих пасоша. Помоћу поједностављеног процеса, земља се нада да ће ажурирани услови за добијање држављанства помоћи да се привуку милиони нових Руса. Како сада ствари стоје, природно становништво највеће државе на свету полако опада. У 2018. години, број руских држављана опао је први пут у деценији. Овај тренд се наставио и у 2019. години, када је број умрлих премашио број од 250.000 рођених.

За грађане Белорусије, Казахстана, Молдавије и Украјине, као и бивше држављане СССР-а, процедура је постала још једноставнија.

Особе из ове категорије више не морају да живе у Русији три године пре регистрације. Путин је 2019. године спровео још директнији поступак за становнике такозваних, самопроглашених, република Доњецка и Луганска, који се налазе на истоку Украјине.

Константин Затулин, члан радне групе са задатком да ажурира руски закон о миграцијама, у фебруару је објаснио да би промена закона значила "добијање стране дијаспоре на пасош на једноставнији начин". Радна група се нада да ће до 2025. године привући између пет и 10 милиона нових грађана, јер ова земља жели проширити миграцију у корист побољшања руске економије. У понедељак, потпредседница владе Татјана Голикова објавила је да Русија настоји да промени свој систем миграције "у корист квалитетне миграције" како би привукла "високо квалификовано особље у земљу".

Руси одличном стратегијом извукли тржиште злата из руку западу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА