Најновије

НИЈЕ ИМАО ШАНСЕ: У муњевитој противтерористичкој операцији СДФ ухапсиле једног од команданата Исламске државе! Црно му се пише! (ВИДЕО)

Дана 19. јула, Сиријске демократске снаге (СДФ) уз подршку САД-а извеле су нову рацију у оквиру друге фазе операције спречавања тероризма, која циља остатке Исламске државе у југоисточном делу Дејир Ез Зора.

Терористи Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Према Хавар Њуз Агенцији, специјалне снаге СДФ-а ухапсиле су у граду Шелу "емира" (исламски термин за команданта) ИД-а. Курдска агенција није идентификовала терористе. Међутим, откривено је да је био одговоран за расподелу плата члановима Ид-а у Дејир Ез Зору.

СДФ је такође извршио низ претреса у градовима Џадед Екедат и Џадид Бакара, где је ухапшено много осумњичених.

Дан раније, СДФ је запленио пуно оружја, укључујући 2.000 минобацачких граната. У југоисточном Дејир Ез Зору ухапшени су и бројни осумњичени.
Операција Спречавање тероризма покренута је 4. јуна. Прва фаза, која је циљала ИД-ове ћелије између Ал Хасаке и Дејир Ез Зора, завршена је 10. јуна. Друга фаза је покренута у југоисточном Дејир Ез Зору 18. јула.

Операција је довела до значајног смањења напада ИД-а на североистоку Сирије. Међутим, терористичка група је и даље присутна, нарочито на југоистоку Дејир Ез Зора.

Курдски герилци настављају лов на северу Сирије, експлозије на све стране! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА