Најновије

"ШЕШЕЉЕВЕ ГОРИЛЕ СУ СКОЧИЛЕ НА МЕНЕ!": Немања Шаровић о сукобима унутар СРС, опозицији, власти...

Немања Шаровић, дојучерашњи потпредседник СРС, који је прошле недеље поднео оставку на све функције и напустио радикале, у интервјуу за Курир најављује оснивање сопствене политичке организације, којој ће једини циљ бити, како каже, рушење актуелног режима.

Немања Шаровић (Фото: Јутјуб)

За почетак не планира да оснива странку, већ модерну и ефикасну политичку организацију.

- За оснивање одбора по Србији, плаћање страначких просторија, као и свих других пропратних ствари, потребне су огромне паре, а ја тај новац немам. Не желим ни да ме спонзоришу којекакви тајкуни јер би онда и бављење политиком изгубило сваки смисао. Урадио сам ово да бих могао, без спутавања, да говорим оно што мислим, јер верујем да снагом идеја може много тога у Србији да се поправи, а да новац ту не игра пресудну улогу. Зато намеравам да уз минимум уложеног новца створим организацију која ће бити способна да сруши актуелни режим с Вучићем на челу.

Ваше мишљење умногоме дели генерал Божидар Делић, о томе је причао за Курир. Постоје ли можда заједнички планови за наставак политичке каријере? - Божа Делић је прослављени српски генерал који је своју храброст и патриотизам доказао тамо где је било најтеже, на првим борбеним линијама. Част је и привилегија имати таквог саборца и његову подршку.

Имате ли генерално идеју ко ће вам бити политички сарадници?

- Не размишљам о томе на тај начин. Ничији број нисам окренуо откако сам напустио СРС. Није ми идеја да отимам било чије одборе нити да правим странку прелетача. Ко препозна нешто добро у идејама које износим, тај ће ми сам пружити подршку, свакодневно ме зове велики број људи из целе Србије. Немам намеру никога из опозиције да нападам јер имам само једног политичког противника. То је Александар Вучић, зато што је он најјачи политички актер у Србији и човек који одлучује о свему.

Из СРС сте отишли након отвореног сукоба са Шешељем. Шта је била кап која је прелила чашу?

- Највише то што у претходном периоду странка није подсећала на СРС због тога што је Шешељ веома често хвалио Вучића - како је фин, поштен, скроман и вредан, како води патриотску политику, чува КиМ и свашта још. Нормално је да чланови странке хвале једни друге, а да критикују политичке противнике, док је у СРС у последње време то било обрнуто. Такође, кадровска решења у СРС су већ годинама врло лоша, ниједан страначки орган не функционише, седница Председничког колегијума није одржана три године, Генерални секретаријат практично немамо, Извршни одбор туга... Никад лошија и никад неорганизованија кампања није била, без икаквог циља, те се у самој кампањи наш рејтинг стрмоглавио. Сматрао сам да треба рећи истину, јер једино се тако нешто може и поправити набоље. Притом сам све рекао културно и цивилизовано, никога нисам увредио и нормално је да се о свему отворено расправља. Али Шешељ то није тако схватио, већ је кренуо са увредама.

Немогуће да није и раније знао ваше мишљење.

- На седници ЦОУ нисам рекао ништа што претходно и самом Шешељу у очи нисам више пута рекао, а он је узвратио увредама. Па, ми смо изгубили 80 одсто бирачког тела за четири године.

Је ли вам је заиста забрањен чак и улазак у централу странке?

- Обезбеђењу јесте наређено да по цену живота не смеју да ме пусте у централу странке. Чак ни кад сам отишао оставку да поднесем нису ми дозволили да уђем, већ је на мене скочило Шешељево обезбеђење, па сам њима дао два примерка оставке да ми се ударе печати.

Како гледате на актуелну ситуацију у држави у вези са епидемијом коронавируса?

- Представници режима су убеђивали народ да је корона побеђена и да треба живети нормално. Онда су кренуле фудбалске утакмице, предизборна кампања, избори и слично. Исти су ми и представници прозападне опозиције који су током кампање критиковали власт за ширење короне током кампање и Вучића за сваког оболелог, а онда су сами у јеку пандемије позивали људе на улице кад је то било у њиховом политичком интересу.

Мислите ли да су СЗС с Ђиласом на челу и један број других опозиционих лидера покушали да профитирају од недавних протеста?

- Протести су били спонтани, изашли су грађани којима је подједнако мука и од власти и од опозиције! Зато су првих дана сви назовилидери који су покушали да се ставе на чело протеста буквално најурени с њих. Само луд човек би се ставио на чело групе људи над којом нема никакав ауторитет и контролу. Они покушавају да профитирају од протеста, али не желе да сносе одговорност ни за повређене грађане ни за полицајце. То показује да су недорасли томе што желе да буду. Кад су политичари коначно стали на чело протеста, народ је остао код куће.

Откривена велика тајна o ванземаљцима и видовњацима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА