Најновије

НАТО-В МОРСКИ ПОВЕТАРАЦ НЕ СЛУТИ НА ДОБРО: Бродови алијансе наоружани Харпуном круже око Крима!

Бродови НАТО-а маневришу око гасног налазишта Голицино које обезбеђује Крим гасом, пише портал „Евроазија дејли“, позивајући се на ресурсе који прате кретање бродова Маринтрафик и Веслфајндер.

НАТО бродови (Фото: navy.mil.gov.ua)

Маневри се одржавају у оквиру војних вежби алијансе „Морски поветарац-2020“. Како наводе медији, у питању су шпанска фрегата „Алваро де Базан“ и бугарски „Смели“. Последњи је совјетске производње који је продат Бугарима још 1991. године.

Шпанска фрегата је наоружана противбродским ракетама „Харпун“. Према подацима шпанског листа ABC, управо она је стала на чело морске групе НАТО-а и након војних вежби је требало да из Бугарске отплови у Одесу. Међутим, она је из неког разлога кренула ка обалама Крима и зауставила се на 50 километара од обале гасног налазишта Галицино. Након тога је „проверила“ и друго налазиште – Одеско.

Како претпоставља портал, податке о идетификационом систему не предају сви, због чега су се, врло вероватно, тамо могли наћи и други бродови НАТО-а, укључују амерички разарач „Арли Берк“ који носи „Томахавке“.

У војним вежбама НАТО-а Sea Breeze учествује око двадесет бродова из девет држава.

Прочитајте ОВДЕ о модернизацији тенка М-84!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА