Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОБЈАВЉЕНИ ЈЕЗИВИ СНИМЦИ: Овако је изведен напад на руску војску

Руска и турска војска су у више наврата спроводиле (и даље спроводе) заједничке војне патроле кроз покрајину Идлиб - седиште сиријске Ал Каиде. Да је реч о веома опасном месту не само за руске, већ и за турске војнике, најбоље показују камером начињени снимци.

Напад на руску војску (Фото: Јутјуб)

Џихадисти су се у више наврата, због присуства турског војног особља устезали да јаче нападну на заједничку турско-руску патролу, али како је време одмицало, тако су напади постајали све јачи, па се сада изводе организовано уз коришћење експлозивних средстава, мина, ракета или дронова. 

Да подсетимо, последњим договором о прекиду ватре између председника Русије и Турске, у Москви, одлучено је да се успоставе заједничке војне патроле турских и руских снага у покрајини Идлиб на северозападу Сирије.

Договором је било предвиђено да војне патроле заједно патролирају стратешки важним аутопутем М-4 који пролази кроз покрајину и град Идлиб и који повезује медитерански град Латакију на западу земље са далеком Хасаком на сиријском североистоку.

У Идлибу се тренутно воде спорадични сукоби између разних међусобно супротстављених фракција Ал Каиде, Хајат Тахрир ал Шама, Хурас ал Дина, ћелија Исламске државе, снага Туркестанске исламске партије и снага ТСФА које подржава Турска. 

Око Идлиба сиријска војска гомила трупе и спрема се за предстојећу офанзиву. С времена на време долази до размене артиљеријске ватре између снага горе поменутих милитаната и снага Сиријске арапске војске (САА) на линији фронта, али за сада ниједна страна не предузима битније акције.

Русија је у више наврата током јуна и јула месеца слала наоружање и опрему сиријским снагама великим транспортним бродовима кроз Босфор.

Претпоставља се да се ради о борбеним возилима и тенковима, артиљериском оружју, али и о муницији која је од великог значаја за Дамаск како би се припремио за оно што може да уследи у скорије време.

Азербејџан оборио две јерменске летелице! Чека се контранапад! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА