Најновије

АМЕРИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД СВОГ ПЛАНА: Трампов човек за Балкан открио њихове намере за КиМ

Помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Филип Рикер каже да је дијалог о нормализацији односа Београда и Приштине и даље важан приоритет за САД.

Филип Рикер (Фото: Јутјуб)

- Драго ми је што се дијалог вратио и ми ћемо то подржати - поручује Рикер.

Филип Рикер оцењује да су САД кроз ангажаман специјалног изасланика председника Трампа Ричарда Гренела учиниле значајне кораке на ”економској линији” односа Београда и Приштине.

- Унапређење економије је битно за бољи живот грађана и незаобилазани је део суседских односа, нормализације, али и напретка ка већој стабилности и безбедности у региону. Урађени су значајни кораци у области железнице и авио саобраћаја и орхрабрујемо две стране да наставе да раде на томе - каже Рикер.

Овај амерички званичник и добар познавалац Балкана налази се у Бриселу где ће се сутра састати са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчком.

- Мирослав Лајчак је добар пријатељ и колега који зна регион врло добро. Наставићемо да будемо ангажовани и пружамо подршку процесу у циљу напретка. Мислимо да обе земље могу да начине кораке у том правцу - поручио је Рикер.

Амерички ратни авион пробио ваздушни простор Сирије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА