Најновије

ДУШКО ВУЈОШЕВИЋ О ДИКТАТОРСКОЈ ВЛАСТИ: "Вучић купио вође навијача и користи их као своје фаланге" (ВИДЕО)

Душко Вујошевић је рекао да је председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић "купио" вође и одређене групе навијача Црвене звезде и Партизана, "према којима се односи и користи их као своје фаланге".

Душко Вујошевић (Фото: Јутјуб)

Говорећи за о везама Вучића са навијачима, казао је да је он са њима сарађивао још у времену док је био генерални секретар Српске радикалне странке.

“Зна се ко су тамо (у Звезди прим.аут) били навијачи, ко вође, а он је радио са тим навијачима, чак и Партизановим, по задатку радикала. Препознао је њихову снагу у новим временима и њихов значај и на перфидан начин то усаврио до краја, поставио своје вође и од навијача направио своје фаланге”, казао је Вујошевић..

Вујошевић је навео да је Вучић, у периоду када је био први потпредседник Владе Србије, приликом посете Партизану отишао у канцеларију навијача, а не у седиште Спортског друштва или просторије фудбалског или кошаркашког клуба.

“Био сам председник ЈСД Партизан и тренер КК Партизан када је он и као први потпредседник Владе фактички имао највећу моћ. Дошао је да посети Партизан, али није дошао ни у седиште спортског друштва, ни у канцеларије фудбалског клуба, кошаркашког клуба, него код навијача Партизана, у њихову канцеларију. Бранко Ружић је испред Спортског друштва Партизан преко Ивице Дачића заказивао састанак делегације ЈСД Партизан са Вучићем, да видимо шта може да се учини да се поправи однос спонзора према Партизану. Нема у спорту толико новца од реклама, него се све своди на то да фирме које послују добро, на миг политичара на власти, део новца уплате спортским клубовима. У сваком случају, иако је заказан тај састанак, двојица вођа навијача, мислим да су то били Кими и Џони, који су се десетак дана раније састали са Вучићем, долазе и траже састанак са мном Даниловићем, Шилобадом. Рекли су нам да су од Вучића тражили, пошто су били у рату са фудбалским клубом, на чијем је челу био тада Драган Ђурић, да обезбеди да КК Партизан може да функционише и да су они обезбедили тај састанак”, рекао је Вујошевић.

Он је потом навео како су изгледали разговори.

“Вучић је заказао исти састанак, у исто време и преко Ружића и преко вођа навијача. Пре него што је Вучић дошао на састанак, јер је каснио пола сата, Ивица Дачић ми каже: “Дуле, бре, ми смо сви овде пријатељи, видиш каква је ситуација натегнута, овај мисли да те ја палим да дајеш такве изјаве”. Ја му одговорим: “Пошто ништа не помажеш, нека тако и мисли”. Пола сата касније долази Вучић, Ививца говори да пробамо да се тензије превазиђу, да смо сви ми пријатељи… “Нисмо ми пријатељи, мене сваки дан нападају без разлога, да видим у чему је проблем и шта по закону може да се промени”, каже Вучић. Рекох: “Пре но што почнемо, да вас питам једну ствар”. Он каже: “Да?” Питам га ко је заказао овај састанак? Бане Ружић или вође навијача? А пре овог састанка они су, тако осокољени, после једне утакмице, незадовољни игром фудбалера Партизана, сишли на терен и скинули капитенску траку са руке Шћеповића. Реаговао је хистерично”.

Вујошевић је навео да су појединци међу навијачима хулигани, а да се због осталих игра, али је подсетио да везе власти са вођама навијача постоје још од времена Слободана Милошевића и случаја када је Жељко Ражнатовић Аркан постао вођа навијача Црвене звезде.

“Та пракса је настављена и после пада Милошевића. Људи из СПС су навијали за Партизан и помагали, било је јасно да је увек морала да се има веза са људима на власти да би спортска друштва опстајала јер код нас никада није изграђен систем финансирања врхуснког спорта. Зато финансирање зависи од конекција са влашћу и ћефа људи који су на власти”.

Он је додао и да се сада то највише види.

“Вучић је био велики навијач Звезде, али није он био тај који је за неко велико сећање. Зна се ко су тамо били навијачи, ко вође, а он је радио са тим навијачима, чак и Партизановим, по задатку радикала”.

Вујошевић је истакао да је проблем са Партизаном кренуо са убиством Бриса Татона.

“До тада је тих 12 момака колико-толико контролисало трибину, а заузврат су имали одређене погодности и материјалне интересе, отварали су мењачнице, имали привилегије, одлагане су им казне затвора, али у основи су били навијачи Партизана. Када су се они разбежали да не би били ухапшени, настао је интерегнум и у празан простор се убацила навијачка група ‘Јањичари’ Чак је један од сада високих функционера Жандармерије позван да буде телохранитељ тадашњем вођи навијача – Џонију. Председник ФК Партизан Драган Ђурић, који је лоше стајао са Џонијем, поручио му је да преузме контролу на југу. И он је то урадио”.

Вујошевић апострофира да се ради о Ненаду Вучковићу, садашњем заменику команданта Жандармерије.

“Он (Вучковић) је Новаку Недићу, који је за генералног секретара Владе Србије постављен 2014, кад је Вучић постао премијер, направио конекцију са навијачком групом Јањичари, чији су припадници искористили ‘интеррегнум’ и освојили југ”, додаје Вујошевић.

Вујошевић је казао да је припадницима те групе тако обећано одлагање затвора, омогућено им је да обављају сумњиве послове, обећана им је заштита а за противуслогу на стадионима су обезбедјивали навијања без увредљивих речи “Вучићу, педеру”.

“Када су исконтролисали навијаче, следећи циљ је био освајање ФК Партизан. Помешали су се са навијачима, хтели су смену управе. Миле Јовићић и Бане Ружић нису били за улазак напредњака у Фудбалски клуб, али с обзиром на то да је за Скупштину било довољно да имате чланску карту дуже од шест месеци, једној групи су направљене антидатиране чланске карте. Када сам са Ружићем и Јовичићем долазио на Скупштину, пришли су ми ти момци, Јањичари, са којима сам приватно имао добар однос, иако не подржавам то што они раде, а неки од њих су то платили и животом. Питам их, људи, је ли могуће, а они мени да су чули да ми је Ружић дао 300.000 евра. Ја се насмејем, свестан да покушавају да кажу да причама не треба веровати, па ни причама о њима. И кажем им – више бих волео да сте опљачкали банку! У ствари, једно су причали мени о њима, а друго њима о мени. И тако су ушли у Партизан”.

Вујошевић је говорио о о навијачима Звезде.

“Знам да једна група има велике материјалне интересе, да фирма Ултра коп, чије је седиште на Маракани, добија велике грађевинске послове, па онда по потреби ангажују подизвођаче. Ова власт је купила вође и групе навијача и Звезде и Партизана, према којима се односи и користи их као своје фаланге. Не знам да ли су и они били под фантомкама у ноћи када је рушена Савамала, али је сасвим могуће да су тамо били и неки од њих”, истакао је Вујошевић.

Амерички ратни авион пробио ваздушни простор Сирије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА