Најновије

"После саслушања Тачија живот ми је у опасности!"

Бивши посланик у косовској скупштини Гани Геци огласио се на свом Фејсбук профилу уз констатацију да му је живот у опасности, после саслушања председника Хашима Тачија у Хашком суду за ратне злочине, преноси Газета експрес.

Кадри Весељи, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај. (Фото: Јутјуб)

Геци је на Фејсбуку објавио видео поруку у којој је рекао рекао да је из Брисела и пријатељских земаља Косова добио информације да му је живот у опасности.

– Желим да поделим неке информације са вама и грађанима Косова, јер су ме јуче око 18:00 на телефон звали неки људи из Европске уније, Брисела и Холандије. Желим вам рећи да након саслушања председника, Брисел има информације да ми је живот у опасности. Зато желим да поделим ове информације са вама. Јуче ми је речено да будем опрезан – рекао је Геци.

Гани Геци је у септембру 2018. године јавно оптужио Хашима Тачија да је наредио убиство некадашњег министра одбране у влади Бујара Букошија док је био у егзилу као и Ахмета Краснићија, чији остаци тела су сахрањени у Приштини 20 година после убиства у Тирани 1998.

Специјално тужилаштво је, по подизању оптужнице против Хашима Тачија и лидера ДПК Кадрија Весељија, који се терете за ратне злочине, саопштило да је оптужница објављена и због континуираних покушаја Тачија и Весељија да ометају и подривају рад Специјалних већа.

Амерички ратни авион пробио ваздушни простор Сирије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА