Најновије

ШИПТАРСКИ ПОЛИТИЧАР ЈАСНО ДАО ДО ЗНАЊА ШТА ЧЕКА НАШУ ЗЕМЉУ: Ако Србија није спремна да призна такозвано Косово, онда нас не занима дијалог

Лидер Социјалдемократске иницијативе НИСМА Фатмир Љимај изјавио је да није обавештен о именовању Скендера Хисенија за координатора у дијалогу између лажне државе и Србије.

Фатмир Љимај (Фото: Јутјуб)

Нисам био информисан о координатору за дијалог, али то је ствар кабинета – рекао је Љимај у емисији „Пресинг“ на приштинској телевизији Т7.

Према његовим речима, резервисан је по том питању, јер не зна зашто је Хисени постављен за координатора у дијалогу.

Лидер НИСМА је такође истакао да су се сви коалициони партнери у влади лажне државе договорили о састанцима са Србијом. Навео је да су видео самит и посета у Бриселу били уз сагласност странака у коалицији.

– Нисмо знали о чему се прича, али за припрему јесмо. Имали смо заједничку платформу. Из тема о којима смо разговарали имамо своје примедбе. Господин премијер нам је омогућио примедбе. Опасност је да се дијалог претвори у технички. Нажалост, већ три године изгубили смо у неповезаном дијалогу. Ми смо за дијалог, али о виталним темама – оценио је Љимај.

Како је навео, не желе више дијалог о нормализацији односа, већ за међусобно признавање.

– Ако Србија није спремна за преговоре о признавању, онда нас то не занима. Тог дана имали смо проблем са Вучићевим понашањем. Рекао је да нас занима разговор о економији, али не и о признавању. Каква економија без признања – истакао је Љимај.

Лидер НИСМА је поручио да не подржава ниједно друго понашање које, како је казао, само наставља игру Србије.

Где ће се Путин запутити на јесен, сазнајте ОВДЕ.

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА