Најновије

ДАЧИЋ: Вратили смо питање Косова на дневни ред, иако су многи мислили да је то завршена прича!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је данас да изјава председника и премијера привремених приштинских институција Хашима Тачија и Авдулаха Хотија да се не сме дозволити да дијалог буде технички, већ политички, најбоље показује ефекте политике коју су водили Београд и Приштина.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је подсетио да су представници Приштине од почетка дијалога били апсолутно против политичких разговора, тврдећи да је све већ готово и решено, и да Србија само треба да призна тзв Косово, а да је дијалог о техничким питањима.

Додао је да је Србија, на другој страни, од почетка тражила политичко решење, тврдећи да ништа није решено, јер нема решења без договора са Србијом.

- И где смо сада? Захваљујући државној политици Србије, на челу са председником Вучићем, сви сада у свету говоре о потреби политичког решења и компромиса. Ми смо вратили поново питање Косова на дневни ред, иако су неке велике силе и Приштина сматрале да је то завршена прича - навео је Дачић у изјави достављеној Тањугу.

Истакао је да нису многи срећни због тога и да многима смета јака Србија и да "зато и руше Вучића, да му покажу да мора да слуша, а ако неће могу и да сруше".

Додао је да многи, као Немачка, охрабрују Приштину да не прави било какве компромисе, што показује јучерашња изјава немачког посланика и известиоца за Косово у Савету Европе Петера Бејера да Немачка не пристаје на територијалну размену.

Дачић се запитао како се Немачка није сетила принципа територијалног интегритета када је признавала једнострану сецесију Косова, као и Словеније и Хрватске.

- Јасно је да је сада у Србији више него икад потребно државно национално јединство, само сложна и јединствена Србија може бити јака, а без јаке Србије нема заштите српских националних интереса - поручио је Дачић.

Турски и Грчки бродови чекају команду, ово је Грчка порука Ердогану! Више о том ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА