Најновије

КРВОПРОЛИЋЕ НА НЕКОЛИКО ФРОНТОВА! Војска у крвавом обрачуну са непријатељским трупама! Тигрови у жестокој офанзиви!

Дана 24. јула, Сиријска арапска армија (САА) разменила је артиљеријску ватру са преосталим милитантима у северозападном региону Великог Идлиба.

Сиријска арапска армија (САА) (Фото: Јутјуб)

Ујутру је артиљерија војске извршила напад на положаје милитаната у градовима Дејир Сунбул, Ал Рувајха, Бенин, Флејфел, Кафар Авид и Сан у јужном Идлибу, као и у градовима Ал Зејира и Машик на северозападу Хаме.

Милитанти су одговорили лансирањем импровизоване ракетне муниције на положаје САА у граду Барака у северној Латакији. Иза напада наводно стоји Ансар Ал Ислам повезан са Ал Каидом.

Недавни извештаји открили су да се САА припрема за покретање нове копнене операције у Великој Идлибу. Војске су 23. јула заузеле офанзивне положаје у региону.

Терористи у Великом Идлибу, предвођени Хаџат Тахрир Ал Шамом, сада се припремају за надолазећи напад САА. Милитанти у јужном Идлибу и северозападној Хами били су упозорени. Поред тога, у обе области су постављена нова појачања.

Турска се обавезала да ће неутрализовати терористичке групе у Великом Идлибу по споразуму с Русијом потписаном 5. марта. Упркос одржавању способних снага у региону, Анкара не чини ништа да испуни ову обавезу. То приморава САА и њихове савезнике на акцију.

Амерички ратни авион пробио ваздушни простор Сирије! Упутио се ка руској бази! Више о том ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА