Најновије

КИНА СПРЕМА ОДГОВОР, АМЕРИЦИ СЕ НЕЋЕ СВИДЕТИ: Амерички агенти насилно без права ушли у кинески конзулат!

Кинеско министарство спољних послова је данас саопштило да су амерички полицајци непрописно ушли у затворени кинески конзулат у Хјустону.

ФБИ (Фото: Јутјуб)

У саопштењу нису изнети детаљи, али су амерички федерални агенти проверили врата конзулата а јуче је примећен бравар који је радио на брави након што су кинеске дипломате напустиле зграду.

Америчко-кинески односи су пали на најнижи ниво у више деценија услед спорова око трговине, технологије, Хонгконга, оптужби за шпијунажу и протеста због третмана муслимана у Кини.

Влада председника Доналда Трампа је ове недеље наложила затварање кинеаког конзулата у Хјустону, тврдећи да су кинески агенти покушали да украду медицинска и друга истраживања у Тексасу. Пекинг је одговорио наредбом да се затвори амерички конзулат у граду Ченгду.

"Што се тиче насилног уласка америчке стране у зграду кинеског генералног конзулата у Хјустону, Кина изражава снажно незадовољство и противљење. Кина ће одговорити адекватно и неопходно", наведено је у саопштењу.

Речено је да је конзулат у Хјустону био кинеска имовина и да по дипломатским споразумима амерички званичници нису имали право уласка.

Грађани Ченгдуа су данас фотографисали амерички конзулат док су полицајци затварали улицу.

Један аутобус је довезен на земљиште конзулата али није било других дешавања.

Прочитајте ОВДЕ   шта се то спрема у Средоземљу.

Извор: Танјуг 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА