Најновије

ПЕТ АСТЕРОИДА ЈУРИ КА ЗЕМЉИ! НАСА у страху! Објавили шта се догађа!

Док на Земљи траје пандемија коронавируса, што сви пратимо из секунда у секунд захваљујући модерним технологијама, паметним телефонима, телевизији, интернету... мало ко се осврће не друге опасности које нам прете, а НАСА, на пример, најављује да се нашој планети ове недеље приближава пет астероида.

Астероид у свемиру (Фото: Јутјуб)

Научници Института за Гео и егзактне науке Државног универзитета Сао Пауло идентификовали су астероиде формиране ван нашег Сунчевог система и класификовали их као кентауре.Штавише, док НАСА извештава да нам у сусрет иду велика небеска тела, од којих су четири промера преко 50 метара, истраживање из Бразила открило је још 19 свемирских стена интергалактичког порекла, које се налазе у нашем Сунчевом систему.

- Тих 19 ванземаљских астероида налази се између орбита Јупитера и Нептуна, а уочени су захваљујући необичној путањи око Сунчевог система - изјавила је Марија Хелена Мореира Мораис, једна од главних ауторки студије.

Ове врсте студија испитују "важност међузвездане материје за хемијско обогаћивање Сунчевог система" и могу да помогну у проналажењу нових извора елемената који постоје и овде на Земљи, попут хелијума.

Да се вратимо ближе Земљи - ове недеље, дакле, "трећем камену од Сунца" ће се приближити пет астероида, промера од 15 до 120 метара. Сви осим једног проћи ће поред нас на сигурној удаљености између 3,3 милиона и 7,1 милиона километара, што значи да на нашој планети примарна брига ипак остаје корона…

Узлетели су борбени ловци! Све је спремно за жестоку акцију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА