Најновије

ТУРСКА ДОБИЈА НОВОГ ВОЈНОГ САВЕЗНИКА! Како окружују Либију, тако се Османско царство поново рађа!

Руски истраживачки центар известио је у недељу да је Турска наводно склопила споразум о војној сарадњи са једном земљом која се граничи са Либијом.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

Према вебсајту политичких студија Евроазије, „Катехон“, који је цитирао приватне изворе у либијској Влади националног споразума (ГНА), Турска је потписала споразум о војној сарадњи са земљом Нигер, која се налази јужно од Либије.

Сајт је назначио да ће овај споразум између Турске и Нигера ојачати контролу Анкаре у региону, јер ће последња подршка афричким земљама, посебно земљама Сахела (појас испод Сахаре), бити ефикаснија у питању решавања либијске кризе.

Либијски политички аналитичар за страницу је рекао: „Нигер много пати на свим нивоима од застоја својих односа са Либијом, посебно економски. Дакле, Турска ће са једне стране бити савезник и подржати афричку земљу, а овај споразум такође може омогућити турској влади да добије приступ срцу Африке, па је могуће да овај војни споразум може утрти пут смањењу француског утицаја и смањити шансе за француске војне претње. “

У истом контексту, либијски експерт Исмаил Безинка рекао је да ће "потписивање војног споразума између две земље бити у интересу обе стране, јер ће Турска имати користи од ширења унутар земље, а Нигер ће имати велике економске користи."

Безинка очекује да ће „наредна земља Чад потписати споразум о војној сарадњи, посебно јер је економска и дипломатска сарадња у сталном развоју између две државе.

Узлетели су борбени ловци! Све је спремно за жестоку акцију! Више о томе ОВДЕ.

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА