Најновије

ТУЖИО ХИТНУ: Ако ми жена умре, запамтиће ме Србија!

Новосађанин Владимир Коропановски поднео је кривичну пријаву против Хитне помоћи која је у два наврата одбила да изађе и помогне његовој супрузи којој се, услед необјашњивог напада, више од три сата цело тело грчило толико снажно да је одскакивала од кревета.

Хитна помоћ (Фото: Јутјуб)

У очају, Владимир је снимак супруге 21. јула поставио на свом Фејсбук профилу на ком се види како и она лично, испрекиданог даха, преклињала лекаре да дођу и да јој помогну. Уместо тога, дежурни лекар је сугерисао да попије нешто за смирење.

“Два пута сам звао Хитну, молио сам их да дођу јер је моја жена скакала по кревету као на трамболини. Преко телефона су ми рекли да јој снизим температуру коју она уопште није ни имала! Затим су ми рекли да одем у апотеку и купим бенседин (који се не може купити без рецепта) или да га позајмим од комшија”, каже Владимир напомињући да је видео снимао у потпуном очају и немоћи да помогне рођеној супрузи.

Како каже, први пут га је Хитна помоћ одбила што је, тврди он, донекле и разумео, у нади да је можда заиста само у питању неки напад панике или анксиозности. Међутим, након што се стравична сцена наставила сатима даље, он их је поново позвао. Тада је и снимио цео разговор који је објавио.

“Запамтиће ме Србија ако се мојој жени буде нешто десило. Вучићу, ти и твоји сте покрали земљу, пашће крв”, рекао је тада Владимир, видно узнемирен. Како каже, те ноћи је чак позвао и полицију, надајући се да у они можда могу некако помоћи, јер “више није имао кога да позове у помоћ”.

 

Још одзвањају Владимирове речи из видеа који се муњевито проширио друштвеним мрежама: “Два пута сам данас звао Хитну, молио сам их да дођу јер је моја жена од температуре скакала по кревету као на трамболини. Преко телефона су ми рекли да јој снизим температуру! Па, нисам се за то школовао! Запамтиће ме Србија ако се мојој жени буде нешто десило. Вучићу, ти и твоји сте покрали земљу, пашће крв”.

Сада је, ипак, смиренији и сталоженији.

“Желим да се извиним дежурном полицајцу који је то вече, упркос мом понашању, био сталожен и покушао да ми помогне. Чак је рекао да ће и он позвати Хитну и замолити их да ипак изађу на терен”, прича Владимир, истичући да је ово први пут да се супрузи овако нешто догодило, и да је била чиста срећа што су те ноћи њихове три ћеркице биле код баке, те поштеђене трауме да гледају мајку у том стању.

“Лекар Хитне је рекао да то није ништа и да је то неки напад’ и да набавим бромазепам или бенседин. Она није имала дрхтавицу нити температуру, а они су ми упорно говорили да јој скидам температуру. Ја се сам нисам усудио да је подигнем, није била за транспорт, нисам се усудио да је унесем у кола”, каже Владимир, који је на крају замолио комшиницу за помоћ да буде уз супругу, док је звао колеге да му неко донесе лек за смирење. Како каже, на кривичну пријаву се одлучио јер је његовој супрузи’ускраћено и оно основно људско право, право на помоћ (здравствену)’.

“Људи су ме питали зашто нисам тражио неку везу? Па да ли је нормално да само они који имају везу имају право на живот? Ако наме је нормално да морамо имати везу за све, ми само стварамо трули систем који имамо”, каже Владимир, напомињући да у паници није могао ни да се сети кога све познаје и кога би могао позвати.

“У сву ову борбу улазим јер не желим да се више ниједна особа нађе у оваквој ситуацији, без обзира на статус, образовање, верску и покитичку опредељеност, сви имамо исто право: право на живот и на помоћ када је исти угрожен”, каже Коропановски, поручујући да се неће повући и да ће ићи до краја.

Прочитајте ОВДЕ   ко је лупио да смо по броју умрлих од короне најуспешнији?!

Извор: nova. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА