Најновије

БИХ НИЈЕ МОЈА ДРЖАВА ИАКО САМ ЊЕН ПРЕДСЕДНИК! Шокантна изјава Милорада Додика запалила цео регион!

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине (БиХ) Милорад Додик изјавио је вечерас да је останак Републике Српске (РС) у БиХ "најпогрешнија одлука међународне заједнице у последње време", и да верује да тај ентитет неће остати део те државе.

Милорад Додик (Фото: predsjednistvobih. ba)

Гостујући на ТВ Пинк, Додик је оценио да се у региону "рат наставља политичким средствима" у многим аспектима, те да је медјународна заједница одлуке у БиХ доносила на основу "лажних представа и стереотипа" о српском народу.

"БиХ није моја матична држава, моја матична држава је Србија... Ја се не осећам срећно што се налазим у БиХ, а члан сам Председништва БиХ", рекао је Додик.

Коментаришући критике поводом недавне изјаве председника Србије Александра Вучића да је Требиње "најлепши српски град", Додик је рекао да тај град "јесте и да ће остати српски град".

"Требиње треба да буде широко и отворено за све националности... али су 95 одсто становници Требиња Срби. Муслимани су направили ту причу како (Вучић) нема право да коментарише", рекао је Додик.

Он је оценио и да је од економске помоћи и изградње аеродрома у том крају, које је најавио Вучић, важнији "осећај обичних јуди да је Србија ту", као и да су представници Хрвата и Бошњака против тих пројеката зато што би то значило "економско јачање тог краја".

Говорећи о написима у појединим медијима да су у недавне демонстрације у Србији умешани Руси, Додик је рекао да су у питању "лажне вести" које се пласирају.

Додао је и да сматра да Србија неће прихватити самопроглашену независност Косова, а да ревизију Резолуције УН 1244 ни под којим условима не би прихватиле ни Русија ни Кина, "јер се залажу за поштовање медјународног права".

"Ако неко дође у позицију да без воље Србије (Косово) прогласи независним, зашто се на (РС) не би примењивала иста правила", рекао је Додик.

Прочитајте ОВДЕ   шта то крије “Батут”.

Извор: Еспресо/ТВ Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА