Најновије

ГЕЈТС: Око 70 до 80 одсто светске популације мораће да узме вакцину

Милијардер и оснивач "Мајкрософта", Бил Гејтс је саопштио да САД "нису ни близу" да учине довољно за борбу против пандемије, пре него што је упозорио да вакцина коју жели да убризга сваком човеку на планети прво захтева њихов пристанак.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

У разговору са Андерсоном Купером у седишту Си-Ен-Ена, Гејтс је саопштио да САД „доживљавају поновни пораст“ инфекције коронавируса, чак и ако је повећано тестирање. То повећање тестирања, подсетио је софтверски тајкун, локалне власти су оствариле упркос Белој кући.

Гејтс је збуњен што Вашингтон не следи више његових упута, жалећи се да је "могуће веома брзо тестирати нови патоген" ако би поступили онако како им је речено. За већи број заражених у САД-у, које су и даље са највише потврђених броја случајева у свету, односно 2,5 милиона и преко 125.000 смртних случајева, окривио је неуспех земље да усвоји исте мере као и сви други.

"Друге земље су суздржавајући своје понашање", намећући рестриктивне мере и карантине, усвојивши свеобухватно праћење контаката заражених, насупрот САД-а, нагласио је он, наводећи "веома велики број ширења коронавируса срамотним" у САД-у.

Гејтс, који је у више наврата изразио жељу да вакцинише светску популацију било којом вакцином која се појави из истраживачких лабораторија које финансира, признао је да би она могла бити мање ефективна, пре него што буде савршено функционисала.

"Могуће је да ће вакцина боље да вас заштити појединачно, али да не спречева у преношењу. Није гарантовано да ће вакцина бити савршен блокатор преноса."

Хвалећи се да „логистика у САД-у уопште није проблем“, Гејтс се похвалио „да можемо довести ствар до краја“ пре него што је признао „да ћете имати `избора` да ли да примите вакцину или не, тако да постоји та последња препрека".

Милијардер се учинио кao незабринут чињеницом „неодлучности вакцинисања“, иако је преко трећине Американаца изразило одређену забринутост због сигурности вакцине против коронавируса, позивајући се на политизацију овог питања, репутацију неких од укључених појединаца и друга питања.

Око 70 до 80 одсто светске популације мораће да узме вакцину пре него што се било ко нада да ће поново живети нормалан живот, од људи који одлазе на одмор, путовања и спортских догађаја, објаснио је Гејтс, наглашавајући да немају избора.

Запад претвара бивше републике СССР у своје базе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА