Најновије

"ТРЕТИРАЈТЕ НАС КАО ДРЖАВУ": Косово жели пријем у "Еплове мапе"!

Косовска министарка спољних послова Мељиза Харадинај Стубла у писму захтева од извршног директора компаније "Епл" Тима Кука да у "Еплове мапе" укључи Косово.

Косово (Фото: pixabay. com)

Министарка је навела да је од компаније тражила „правилно представљање Косова са међународно прихваћеним границама на Епловим мапама“.

Министарка Харадинај Стубла је у свом писму поменула да независност Косова на својим границама признаје више од две трећине света, укључујући земље као што су САД, Велика Британија, Јапан, Немачка, Француска, Канада, као и да је Косово члан престижних светских институција као што су Међународни монетарни фонд и Светска банка.

"Међународни суд правде је 22. јула 2010. године у саветодавном мишљењу закључио да проглашење независности Косова 17. фебруара 2008. године није прекршило међународно право", навела је Харадинај Стубла, подсећајући на то да су платформе попут Линкедлна, Твитера, Фејсбука и Спотифаја ажурирале своје платформе „уводећи Косово као независну државу“.

Пре неколико дана позната британска певачица албанског порекла Дуа Липа изазвала је низ реакција на друштвеним мрежама, након што је првобитно позвала Епл са свог Инстаграм профила да стави Косово на мапу, а потом објавила на Инстаграму и Твитеру фотографија мапе велике Албаније.

Друга британска певачица са Косова Рита Ора такође је тражила од компаније Епл да укључи Косово у своје мапе.

Тренутно су границе Косова на мапи те компаније цртане бледоцрвено, за разлику од других земаља које су раздвојене светлом бојом и дебелом линијом.

Тајно наоружавање Косова у тренутку када је поново покренут дијалог Београда и Приштине шаље поруку да Американци нису искрени према Србији.  Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: Kosovo online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА