Најновије

ВИШЕ ОД 400 НОВООБОЛЕЛИХ Кисић: Повољни параметри!

Имамо повољне параметре који су оптимистични, који показују да је све мање захтева за хоспитализацију и мањи број пацијената који се јављају у ковид амбуланте. Налазимо се у преломном тренутку када се очекујемо да епидемија крене силазним током - навела је епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић, заменица директора Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", иако је према најновијем пресеку стања, коронавирус регистрован код још 411 особа.

Др Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

- Треба да смогнемо снаге и да се више него икада придржавамо превентивних мера и допринесемо што бржем гашењу епидемије. Имамо прилично стабилне бројеве потврђених случајева и тестираних. Имамо повољне параметре који су оптимистични. Добар показатељ је то што у току последња 24 сата у Нишу је тестирано 117 пацијената, један је позитиван. Очекујемо да у наредним данима имамо мање бројеве потврђених случајева короне, али не смемо да се опустимо - рекла је др Кисић Тепавчевић.

В.д. директора КБЦ Звездара др Петар Сворцан рекао је да у тој установи тренутно има 229 пацијената и да је целокупан утисак задовољавајућ.

- Ситуација боља него што је била, али што се тиче клиничке слике, она је непромењена. Успели смо да избалансирамо број примљених и отпуштених пацијената. Не смемо се опустити, то је само тренутна ситуација, видећемо како ће се ствари одвијати у наредном периоду - рекао је он.

Што се тиче самоизолације, да би особи то било преписано, она мора имати документ да је била на прегледу, да је у статусу ковид позитивности, сматра др Кисић Тепавчевић.

- Ми се сада све више ангажујемо да имамо помоћ од санитарне инспекције и комуналне полиције, али се надам да не постоји нико ко зна да је инфицира, да има ту срећу да се осећа добро, а која би се свесно кретала и ширила инфекцију. Имамо далеко већи број особа које се нису тестирале, а имају симптоме. Ношење маски и те како има смисла, то није успутна мера, она и те како смањује вероватноћу заражавање - истакла је она и додала да је већа вероватноћа да се добије вакцина открије пре лека против ковида.

У последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 9.560 особа, позитивно је било њих 411, док је нажалост преминуло девет лица, три особе женског пола и 6 мушког пола. Укупан број преминулих је 543. На респираторима се налази 171 пацијент.

Руска морнарица успешно тестирала хиперсоничну ракету "Циркон"! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА