Најновије

ЗАПРЕТИО: Чеченски лидер Кадиров најавио узвратне санкције америчком државном секретару након што је Вашингтон циљао на његову породицу

Лидер Чеченије најавио је увођење „свих санкција у републици“ против америчког државног секретара Мајка Помпеа. Рамзан Кадиров каже да је то одговор на последње мере Вашингтона против његове родбине.

Рамзан Кадиров (Фото: Риа)

Дана 20. јула, амерички Стејт департмент одредио је Кадирову додатне казне „за бројна велика кршења људских права која датирају више од деценије“. Већ је санкционисан према Магнитскy Закону, контроверзном програму који кажњава оне које Вашингтон сматра кршиоцима људских права.

Током састанка који је емитован на Јутјуб каналу државне телевизије Грозни, Кадиров је најавио мере одмазде и отказао позив Помпеу да посети регион.

„Изјављујем да ћемо Помпеу наметнути све санкције које имамо у републици, укључујући блокирање његових рачуна. То су они учинили против мене“, рекао је Кадиров.

Кадиров је такође изразио згроженост због уврштавања супруге и породице на листу санкција, којима је, између осталог, забрањено добијање америчких виза.

“Без доказа, без суђења, ми (Кадиров и његова породица) смо стављени на листу најозбиљнијих америчких санкција”, рекао је чеченски лидер. „Ако сам починио злочин, шта моја деца имају са тим? Где пише да су удате кћери одговорне за грехове свог оца? ”

Након најаве нових санкција, Кадиров је тврдио да има “поуздане информације” Службе безбедности Украјине (СБУ) да је амерички државни секретар “наредио” убиство Џорџа Флојда, како би председник САД Доналд Трамп изгубио на предстојећим председничким изборима.

Прочитајте ОВДЕ   ко то преузима доминантну позицију.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА