Најновије

Режим се по старом радикалском маниру обрачунава са медијима и организацијама

Странка слободе и правде коју предводи Драган Ђилас најоштрије је осудила поступак Управе за спречавање прања новца, која је упутила допис банкама да јој доставе податке о свим новчаним трансакцијама за 57 организација, медија и појединаца.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Из ССП-а кажу да је реч о обрачуну државе са дестинама људи из НВО сектора и медија, чији се рачуни посебно проверавају, јер се сумњиче за прање новца и тероризам.

„Захтевамо од власти да јавности доставе доказе на основу којих су засновали сумњу и покренули овакву акцију надлежних органа“, наводи се у саопштењу ССП-а.

Странка слободе и правде додаје да захтев долази од власти коју је „Фреедом Хоусе“ сврстао у хибридне режиме, а Институт у Базелу ставио на прво место најкорумпиранијих држава Европе.

„Огроман број афера у које су умешани високи дрзавни функционери, афера у којима се сумњиче за милионске преваре нису навеле Министарство финансија да реагује и затражи информације сличне овима које сада тражи“, истиче ССП.

„Док контролише новинаре и невладине организације министар Мали никада није дао објашњење од ког новца је купио 24 стана у Бугарској, одакле му десетине хиљада евра за школарине за децу, како живи у стану на Дедињу вредном више милиона евра. Вулинове тетке из Канаде, умешаност оца министра полиције у трговину оружјем и многе друге афере су остале неистражене“, додаје се у саопштењу.

ССП сматра да је због тога једини циљ власти да се организације и појединци који домаћој и међународној јавности говоре о све горем стању у Србији криминализују, или повежу са прањем новца, и по старом радикалском маниру учине издајницима и страним плаћеницима.

„Овај притисак још једна је потврда оправданости захтева Удружене опозиције Србије упућених Европској комисији за формирање експертских група о: стању демократије, владавини права и медијима у Србији“, поручују из ССП-а.

Српски доктор тврди да је корона вирус из лабораторије, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА