Најновије

ШТА ЋЕ ПРЕОВЛАДАТИ У СРБИЈИ, ПРАВДА ИЛИ СТРАХОВЛАДА?! Скупштини предат предлог Закона о поништавању избора! (ВИДЕО)

Посланици покрета Доста је било предали су данас Скупштини Србије предлог Закона о поништавању избора одржаних 21. јуна, изјавио је на данашњој конференцији за новинаре Саша Радуловић лидер и посланик покрета Доста је било и носилац листе Суверенисти.

Посланици покрета Доста је било (Фото: Јутјуб)

Разлози су очигледни. Ови избори су фалсификовани. Власт је прикупљала потписе за 20 листа, за све осим за ДЈБ. Тиме је добила све контролоре, који су попунили записнике без обзира на садржај џакова. Пронашли смо да у неким џаковима фале листићи, а у другима има вишкова у односу на број примљених листића. На одређеним местима су гласови украдени нашој листи, на некима су непостојећи гласови додавани другим листама – набраја лидер ДЈБ.

Поред тога, како је навео, РИК је пропустио рок од 96 сати да објави резултате.

- Па су онда посегнули за правним насиљем. Након што је Управни суд поништио њихова решења, они су кренули у поново одлучивање. Онда су кренули електронске седнице, РИК се није ни састајао, и одлучивао је без верификованих потписа – навео је Радуловић.

Према његовим речима, „у овој игранци око фалсификованих избора, они су имали планове да одрже Скупштину у Сава центру“.

- Данас видимо да неки посланици владајуће већине кажу да не знају да ли ће бити у Сава центру или не. Ми у овој игри мачке и миша очекујемо народни протест који треба да их дочека испред Народне скупштине. Крајњи рок је 4. август. Великим протестом треба да их онемогућимо да се конституишу. Нема важније теме од ове. Тако обарамо власт. Власт губи скупштину, губи владу, не може ништа да потписује – нагласио је он.

Радуловић је упозорио да, док траје ова правна борба, „власт преговара са приштинским властима  о некаквом правно обавезујућем споразуму“.

- И сада крећу напади из опозиције на нас, па је био Сергеј, чији речник не треба понављати. Па смо имали напад Ђиласа, па Нога, па Драгаша, па Шапића који износи неке лажи. За Шапића је јасно да није опозиција, међутим опозицији изгледа више сметамо ми него власт – оценио је он. Он је навео да су тужбе ДЈБ већ стигле пред Суд за људска права у Стразбуру, а биће их још, док је, како је рекао, пред Управним и Уставним судом је још предмета.

- Велика је мрља на лицу власти то што су избори фалсификовани. Ако допустимо фалсификовану Скупштину предали смо им владавину права и демократију.

Треба да изађемо и мирним протестом одбранимо народну сувереност – поручио је лидер ДЈБ.

Србија прва по броју новозаражених у Европи! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА