Најновије

СВЕ ВИШЕ ПОЗНАТИХ ДИЖЕ ГЛАС ПРОТИВ ЗАВЕРЕ ЗВАНЕ КОРОНА: Његове речи запрепастиле свет - хајде да одбијемо да поштујемо ове мере (ВИДЕО)

Чувени тенор Адреа Бочели критиковао је одговор италијанске владе на пандемију коронавируса рекавши да је био понижен увођењем мера карантина.

Адреа Бочели (Фото: Јутјуб)

Он је уједно позвао је грађане да одбију да поштују правила која су још на снази.

Бочелијеви коментари на конференцији одржаној у италијанском сенату изненадили су све, и сви су били шокирани, преносе агеције, с обзиром на то да је чувени тенор сматран симболом националног јединства у јеку пандемије и мера карантина, када је за Ускрс певао у празној миланској катедрали, његов наступ преношен је уживо.

"Осећао сам се понижено и увређено. Нисам могао да напустим кућу иако нисам починио никакав злочин", рекао је Бочели на конференцији којој су присустовали припадници опозиције, укључујући и лидера Лигеа Матеа Салвинија, који је и сам критиковао одговор владе на пандемију.

Ројтерс преноси да је чувени оперски певач, који, иначе има 61 годину, признао да је прекршио мере карантина "зато што није сматрао да је исправно и здраво да остане код куће у његовим годинама".

Он је такође рекао да верује да ситуација није могла да буде толико озбиљна као што су власти то представиле, с обзиром да не познаје никог ко је због короне био смештен на одељење интензивне неге.

Мере карантина у Италији су уведене почетком марта, да би касније биле ублажаване по фазама током три месеца.

У циљу заштите од коронавируса, у овој земљи су и даље на снази мере социјалног дистанцирања и обавезно ношење маски у затвореним јавним просторима.

Андреа Бочели позвао је на бојкот ових правила.

"Хајде да одбијемо да поштујемо ово правило. Хајде да читамо књиге, да се крећемо, да упознајемо једни друге, разговарамо...", предложио је.
У Италији је од почетка пандемије корона вирусом заражено близу 250.000 људи, док је од последица ковида 19 преминуло преко 35.000 пацијената.

Снимке америчке базе у пламену након ракетног напада у Ираку погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА