Најновије

И ЦРНОГОРСКА ВОЈСКА ПОДРЖАЛА СПЦ: Више од 120 војника стало у одбрану светиња!

Више од 120 војника и официра црногорске војске, активних и пензионисаних, подржало је Српску православну цркву у Црној Гори.

Војска Црне Горе (Фото: Јутјуб)

Писмо подршке борби СПЦ за очување светиња и права на вероисповест потписала је 121 особа, међу којима су професионална војна лица, цивилна лица на служби у Војсци Црне Горе, војници по уговору и пензионисана војна лица.

„Ми професионални припадници и пензионисани припадници Војске Црне Горе изражавамо пуну подршку Српској православној цркви у Црној Гори у очувању историјског, канонског континуитета, сувереног права на имовину и интегритета свештенства, те осуђујемо сваки вид дискриминације, селективне примене права, прогона правног и физичког насиља, целовитошћу свих наших светиња, свих видова тортуре верника – залажући се за једнаку слободу вероисповести свих верских заједница без уплитања извршних органа власти у верски живот, што не приличи секуларној држави и цивилизацијским вредностима“, написали су војници и официри.

Они су додали да „информација о прављењу списка подршке Српској православној цркви у Црној Гори није дошла до свих професионалних и пензионисаних припадника Војске Црне Горе“, па су позвали и друге да се накнадно пријаве.

Прочитајте ОВДЕ   каква то шок афера тресе БиХ.

Извор: IN4S

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА