Најновије

НЕМА КОМПРОМИСА: И студенти Новог Сада изашли на улице! (ВИДЕО)

Неколико стотина новосадских студената протестовало је данас поподне, тражећи да им се одобри останак у домовима и нови испитни рок за оне који су оболели од вируса корона.

Студентски протест у Новом Саду (Фото: Јутјуб)

Окупљање студената уследило је након што су се њихове колеге из Београда побуниле у четвртак због намере да се студенти иселе из домова, као једне од мера у борби против епидемије.

Новосадски студенти су се окупили испред дома Слободан Бајић и ту саопштили да имају четири услова и то су да траже да им се одобри коришћење домова током лета и да нема никаквог компромиса око тог питања.

Такође, траже да од 15. јула не важи економска, већ редовна цена смештаја, да се студентима у домовима обезбеде бесплатни тестови на Kовид19 и лечење, као и да се оболелима или онима који су у изолацији одобри додатни испитни рок. Последњи захтев је да се укине школарина за самофинансирајуће студенте за следећу годину.

Сличне захтеве су претходно поставили и студенти у Београду, а властима је дат рок од три дана да испуне те захтеве и запретили “радикализацијом” протеста.

Након што су саопштени захтеви, студенти су формирали колону и без пратње полиције прошетали се од Студентског града кроз Стражиловску и Жарка Зрењанина до зграде Бановине, где су у седишту Владе Војводине покрајинском секретару за образовање Михаљу Њилашу поднели своје захтеве.

Током протестне шетње студенти су узвикивали “Нећемо кући”, “Не дамо домове”, “Студенти не ћуте”, као и поруке против актуелног режима, а носили су заставе Србије и пиштаљке.

Прочитајте ОВДЕ    шта се дешава у Београду.

Извор: Радио 021

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА