Најновије

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА МОСКВА! Америка грубо крши резолуцију 1244 помажући Албанцима на КиМ да формирају војску!

Вашингтон, помажући косовским Албанцима да формирају своју војску, грубо крши Резолуцију Савета безбедности УН 1244, према којој је на територији Косова једино могуће присуство мировних снага, изјавио је заменик званичног представника руског Министарства спољних послова Алексеј Зајцев.

Војска тзв. Косова (Фото: Јутјуб)

„Замисао Вашингтона састоји се у томе да помогну косовским Албанцима да формирају војску. Међутим, на тај начин грубо крше Резолуцију Савета безбедности УН 1244, која управо подразумева демонтирање било каквих војних формација косовских Албанаца и допушта једино присуство међународног мировног контингента“, рекао је Зајцев на брифингу за новинаре.

Москва, како је рекао, позива све који нису равнодушни према ситуацији на Балкану и будућности тог „осетљивог региона“, да не дозволе кораке који могу да доведу до дестабилизације и нарастања опасног потенцијала за сукоб.

Медији су пре неколико дана пренели да је други део контингента оклопних возила из Сједињених Америчких Држава стигао на Косово и Метохију.

То је потврдио командант Косовских безбедносних снага Рахман Рама. Како је додао, у питању је тајни уговор са САД и најавио даљу набавку наоружања.

Рама је за Радио Слободна Европа рекао да је допремање овог контингента повезано са споразумом који је тзв. Косово потписало са САД прошле године, пренео је Танјуг.

Додао је да је прошле године тзв. Косово добило као донацију 27 идентичних војних возила од САД, док су пре две године купљена 24 возила.

У Давосу договорен крах светске економије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА